Ana SayfaHaberlerGündem“Alevi olduğumuz anlaşılmasın diye tir tir titreyen babam şu güne tanık olsaydı...

“Alevi olduğumuz anlaşılmasın diye tir tir titreyen babam şu güne tanık olsaydı keşke”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam (19 Nisan) Twitter’dan yayımladığı “Alevi” başlıklı videonun görüntülenme sayısı 50 milyona yaklaştı. Video Twitter’da ‘Alevi’ heştegi ile saatlerdir gündemin birinci sırasında. Millet İttifakı ortakları videoyu destekleyen açıklamalar yaptı. En dikkat çekici mesajlar Alevi kanaat önderleri ve vatandaşlardan geldi. Ali Duran Topuz: “Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermek için aklî bir nedenim vardı, buna bir de kalbî neden eklendi…” Rıza Yıldırım: “Ortaokulu okuyabilmem için köyden çıkıp şehre taşındığımızda Alevi olduğumuz anlaşılmasın, çocuğumun hakkı yenmesin diye tir tir titreyen babam şu güne tanık olsaydı keşke.”

Saadet Partisi: “Bu çarpık düzene hep birlikte son verebiliriz”

“Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi ve ‘kimlik siyaseti’ni değil güzel âhlakı, adaleti, hakkaniyeti ve samimiyeti seçerek, bu çarpık düzene hep birlikte son verebiliriz.”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: “Herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı olacak”

“Kimlikler üzerinden ayrıştıran zihniyeti reddediyoruz. Türk-Kürt-Laz-Çerkes hiç fark etmez, Sünni-Alevi fark etmez, Yaşam tarzıymış, şuymuş, buymuş hiçbir ayrım olmaksızın; herkes bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı olacak, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak.”

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş: “Kılıçdaroğlu’nun bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum”

“Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli. Bu topraklarda ayrımcılık olmadan, eşitçe, kardeşçe, huzur içinde yaşamak mümkün. Sayın Kılıçdaroğlu’nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum.”

EMEK Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: “Kemal Beyin çıkışı önemlidir, değerlidir”

“Kemal Beyin ‘Ben Aleviyim’ çıkışı önemlidir, değerlidir. Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si ile tüm halk tek adam yönetiminden kurtulmalıdır. Mezhep kışkırtmasına yeter artık!”

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın: “Her birimiz ‘ahlak ve adalet’ zemininde bir araya gelebiliriz, gelmeliyiz.”

“Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Kılıçdaroğlu’nun samimi Müslümanlara ve tüm gençlerimize yaptığı bu samimi çağrı çok kıymetli. Alevi-Sünni, Türk-Kürt, sağ-sol, liberal-muhafazakar… Her birimiz ‘ahlak ve adalet’ zemininde bir araya gelebiliriz, gelmeliyiz.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “‘Kalp temiz olursa, dilden güzel sözler çıkar.’”

“Şah-ı Merdan Hz. Ali ne güzel buyurmuş; ‘Kalp temiz olursa, dilden güzel sözler çıkar.’”

Gazeteci Ali Duran Topuz: “Kemal bey büyük iş yaptı”

“Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermek için aklî bir nedenim vardı, buna bir de kalbî neden eklendi. Pek de iyi oldu, kuru kuruya oy mu olur?  Alevi olduğunu gizleme ‘geleneği’nin nasıl yaralayıcı olduğunu Alevi olmayan dostların anlaması çok zor.  Kemal bey büyük iş yaptı.”

Aleviler üzerine araştırmalar yapan akademisyen Rıza Yıldırım: “Artık seçilmesen de gam yemem Kılıçdaroğlu!”

“Ortaokulu okuyabilmem için köyden çıkıp şehre taşındığımızda Alevi olduğumuz anlaşılmasın, çocuğumun hakkı yenmesin diye tir tir titreyen babam şu güne tanık olsaydı keşke. Artık seçilmesen de gam yemem Kılıçdaroğlu! Bugün bunu böylece ifade ettin ya, bir eşik aşıldı artık.”

Evrensel yazarı Sinan Birdal: “Piro, Alevi bir Cumhurbaşkanı adayı olarak tarihi bir konuşma yaptı.”

“Obama’ya hayranlıkla bakıp, Kılıçdaroğlu’na burun kıvıranlara hiç itibar etmedim. Piro, Alevi bir Cumhurbaşkanı adayı olarak tarihi bir konuşma yaptı. Alevi olduğunu iş yerinde gizleyen öğretmen arkadaşım geldi aklıma. Kimse dolapta yaşamak zorunda değil. Teşekkürler.”

Gazeteci Mustafa Hoş: “Erdoğan’ın seccadeli propagandasını boşa çıkarttı”

“Kılıçdaroğlu ilk kez net bir şekilde Alevi olduğunu söylüyor. Erdoğan’ın seccadeli propagandasını da boşa çıkarıyor. Yani Erdoğan’ın gizli mezhepçilik oyunu burada bitiyor. Erdoğan ya açıkça Alevi o, oy vermeyin diyecek ya da susmak zorunda kalacak.”

Gazeteci Necdet Saraç: “Kılıçdaroğlu çok doğru bir hamle yaptı”

“Kılıçdaroğlu ‘ben Aleviyim’ diyerek çok doğru bir hamle yaptı; hem kimliğini açıkça telaffuz etti, hem de ‘artık ayrılıklarımızı değil ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Gelin bu değişimde benimle birlikte olun’ dedi…”

Filiz Aslan: “Avcılar avsız, avcılar silahsız kaldı”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosundan sonra her evde ama daha da önemlisi Samandağ’da her çadırda derin bir oh çekildiğini hissediyorum. Tarihi bir gün! Avcılar avsız, avcılar silahsız kaldı. Şimdi birbirimize daha sıkı kenetlenme zamanı. Bizden çaldıkları herşeyi geri alacağız! Kimseyi geride bırakmayacağız! Seni de Cumhurbaşkanı yapacağız Bay Kemal❤️”

Selim Yusuf: Kılıçdaroğlu’nun ülkeye vadettiği geleceği gösteriyor”

“Çok eski değil, 2016’da annem babam ‘İstanbul Antakya gibi değil, alevi olduğunu ortalıkta sakın söyleme’ demişti bana.  Kılıçdaroğlu’nun milyonların önüne çıkıp ‘Ben Aleviyim’ diyebilmesi ülkeye vadettiği geleceği gösteriyor. Hak hukuk adalet özgürlük.”

Eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Mezarcı: “Medenî milletler seçeceği kişinin dinine, ırkına, mezhebine bakmaz”

“Kılıçdaroğlu’nun Alevî oduğunu açıkladığı tarihî konuşmayı izledim.

“Medenî milletler seçeceği kişinin dinine, ırkına, mezhebine bakmaz; ehliyetine, liyakatına, dürüstlüğüne bakar; İngiltere’de bir Hinduyu, İskoçya’da bir Müslümanı başbakan yapar!

“Barbar milletler, dincilik, ırkçılık, mezhepçilik afyonu yutar, birbirini boğazlar; etnik, dînî, mezhebî sorunlarını çözemez, demokratik sosyal hukuk devleti inşa edemezler!

İnşallah bu millet de, din, ırk, mezhep sömürüsü yapan faşistleri sırtından atar; ALEVİYE OY VERMEZ diyenleri utandırır, medenî milletler kervanına katılır!”

- Advertisment -