Ana SayfaHaberlerAli Babacan’dan Pelikan videosuna cevap: “Kendi imkanlarımla dünyayı gezip görmekten gurur duyarım”

Ali Babacan’dan Pelikan videosuna cevap: “Kendi imkanlarımla dünyayı gezip görmekten gurur duyarım”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kamuoyunda ‘Pelikan grubu’ olarak bilinen Bosphorus Global şirketinin twitter hesaplarından biri olan Yekvücut’ta kendisiyle ilgili yayınlanan videoya cevap verdi: “Ben, dünyayı gezip görmüş olmaktan, görgü ve bilgimi artırmış olmaktan gurur duyarım. Kendi imkanlarımla, dünyayı tanımaktan, yeni bilgiler öğrenmekten ne diye utanacakmışım? Öyle kamu kaynaklarıyla, nereden geldiği bilinmeyen paralarla boğaz kenarından operasyon işleri yapanlar ve onlara bunu yaptıranlar anlayamaz tabii.”

Yekvücut isimli twitter hesabından yapılan paylaşımda, Ali Babacan’ın çeşitli platformlarda yurtdışı ziyaretlerini anlattığı konuşmalardan parçalar derlenerek yayınlanmıştı.  

Partisinin Adana’daki il kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisi hakkında hazırlanan bu videoya cevap verdi.

Babacan şunları söyledi:

“Bakın; partili medyada, adı pelikan mıdır, melikan mıdır nedir, bir kuş sürüsü geçenlerde bana sataşmaya kalkmış. Niye? Gençlik yıllarımda kendi imkanlarımla yurt dışına çıkmışım.

“Bu kuş sürüleri ve onların akıl babaları, kamu kaynaklarını tepe tepe kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri için şaşırdılar herhalde.

“Ben, dünyayı gezip görmüş olmaktan, görgü ve bilgimi artırmış olmaktan gurur duyarım. Kendi imkanlarımla, dünyayı tanımaktan, yeni bilgiler öğrenmekten ne diye utanacakmışım?

“Öyle kamu kaynaklarıyla, nereden geldiği bilinmeyen paralarla boğaz kenarından operasyon işleri yapanlar ve onlara bunu yaptıranlar anlayamaz tabii.

“İşte bu sözüm ona ‘uçan kuş gazeteciliği’ yapanlar ve onların patronları, bu ülkedeki her gencin yüksek kalitede bir hayatı hak ettiğini anlayamıyor. Akıllarının ucundan bile geçiremezler.

“Bu bir vizyon, bakış, zihniyet meselesi. Onlar, insanların gençliğini sömüren bu otoriter ortaklığın kapıkulu oldukları için, akılları beş karış havada. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bildikleri gibi yapsınlar. Bizim alnımız açık, başımız dik. Bugüne kadar ne bir hukuksuzluğa bulaştık ne de haram bir lokma yedik.

“İşte bugün biz ne söylüyorsak, haklı olmanın verdiği özgüvenle söylüyoruz. Ve diyoruz ki: hiçbir karalama kampanyası, bizi yolumuzdan caydıramaz. Hiç kimsenin gücü, bu ülkenin gençlerine sunacağımız özgürlüğü ve zenginliği engellemeye yetmeyecek.”

- Advertisment -