Ana SayfaHaberlerAli Koç ve Rasim Ozan Kütahyalı arasında ‘FETÖ’ kavgası

Ali Koç ve Rasim Ozan Kütahyalı arasında ‘FETÖ’ kavgası

Derin Futbol programına konuk olan Ali Koç ile programın yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı arasında FETÖ polemiği yaşandı. Koç, Kütahyalı’yı şike davasında “FETÖ’nün medya ayağının sözcüsü” olmakla suçladı. Kütahyalı ise 2014’te Aziz Yıldırım’ın devletin yanında durmadığını söyleyerek, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kellesi alınmak isteniyordu, Aziz Yıldırım yanında durmadı” dedi. Koç, Kütahyalı’ya “Aziz Yıldırım’ın adını ağzına alırken besmele çekeceksin” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün (23 Mayıs) gece Beyaz TV’deki “Derin Futbol” programına konuk oldu. Koç ile programın yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı arasında ‘FETÖ’ tartışması yaşandı.

3 Temmuz 2011’de Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklandığı şike davasını hatırlatan Koç şunları söyledi:

“Rasim Ozan Kütahyalı, 3 Temmuz’dan 4 yıl sonra Beyaz TV’de, 2015’te şunları söyledi; ‘3 Temmuz olmasaydı, Fenerbahçe’yi yerle yeksan etmeseydik, Galatasaray’ın önünü açamazdık. Galatasaray için neler yaptığımı en iyi Ünal Aysal bilir. Siz laf üretirken, biz laf ürettik. Galatasaray 2011 itibarıyla gömülmüştü. 3 Temmuz olmasa biterdi. Galatasaray, Fenerbahçe’den çok geriye düşecekken, bugün eşit seviyelerde. Onun bir medya ayağı da var değil mi, biraz düşünün bazı şeyleri.’ Bunlar ne demek?”

“O zaman fanatik bir insandım, şimdi objektifim”

Koç’un kendisine ait bu sözleri hatırlatması üzerine Kütahyalı da şöyle karşılık verdi:

“Galatasaray yöneticileri o dönem çok şımardı. Onlar havaya girince, ben de hatırlatmak istedim. Diplomatik değil, Dan, dun söyledim. 3 Temmuz’dan önce Fenerbahçe atılım kaydetti. 3 Temmuz’da Fenerbahçe yara aldı, Galatasaray o boşluktan faydalandı.

“Galatasaray bu işin içinde değil. Esas hedef Aziz Yıldırım’ı yok etmekti. Dolaylı olarak Fenerbahçe’yi de ele geçirme operasyonu.

“Ondan sonra Galatasaray’ın önü açıldı ama bu bir şanstı. Fenerbahçe zaten sonuna kadar geldi, Süper Final’de kaybetti.

“O zaman fanatik bir insandım, şimdi objektifim. Fanatik Galatasaraylı, Aziz Yıldırım karşıtı olarak bunları söyledim. Aziz Yıldırım çok tuhaf bir güçtü. Başka başkanları kontrol edecek kadar güçtü. Usulen o dava yanlıştı.

“Galatasaray’ın 97’si ile ilgili Mehmet Ağar’ın da yüzüne söyledim, Rıdvan Dilmen de şahittir. 97’de de Beşiktaş’ın hakkı yenmiştir. Ali Koç dönemlerinde Fenerbahçe kollandı.”

“O dönem Rasim Bey spora girdi”

Koç’un “Aziz Yıldırım kul hakkı yemedi, suç işlemedi. Bir sene hapiste yattı. O zamanlar can derdindeydik, sizin programları izlemedik. Rasim Bey tesadüf de olabilir, spora girdi. Ahmet Bey, Rasim Bey’i spora soktu” sözleri üzerine, Kütahyalı “Aziz Yıldırım ile barışmanıza vesile olursam, çok mutlu olurum” dedi. Koç, “Rasim Bey, kendinizi çok ciddiye alıyorsunuz” diye yanıtladı.

“Erdoğan’ın kellesi alınmak istendi, Aziz Yıldırım yanında durmadı”

İkili arasındaki tartışmanın devamında Kütahyalı, 2014’te Aziz Yıldırım’ın ‘FETÖ’ye karşı devletin yanında durmadığını ileri sürerek “Recep Tayyip Erdoğan’ın kellesi alınmak isteniyordu, Aziz Yıldırım yanında durmadı” dedi.

“İnşallah senin gibileri basından temizlerler”

Bunun üzerine Koç, Kütahyalı’ya şunları söyledi:

“Aziz Yıldırım’ın adını ağzına alırken besmele çekeceksin. Sen Zekeriya Öz’ün heykelini dikmeye çalışan adamsın. Cumhurbaşkanımıza, devlete göz dikiyorlarsa, senin çok beğendiğin adamlar yüzünden oldu.

“Kul hakkı yedin. Bu senin alnından silinmeyecek. Bir de koskoca Galatasaray camiasını bağlıyorsun. Aziz Yıldırım’ı yemek isteyenler içerisinde sen de varsın. Ergenekon, Balyoz hepsinde vardın. Bu işin medya ayağının en büyük sözcüsü sendin.

“İnsanlar yaptıklarıyla sorumludur. Önce FETÖ’yü yücelteceksin, sonra çökerteceksin! Futbolda temizlik lazım. İnşallah Allah senin gibileri de basından temizler.”

Kütahyalı programdan sonra sosyal medya hesabından Koç ailesinin Türkçe Olimpiyatlarına sponsorluk yaptığını duyurdu.

- Advertisment -