Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | 17.25’de durmuş saat yeniden Bahçeli’nin odasında: 2016’dan...

ÖZEL HABER | 17.25’de durmuş saat yeniden Bahçeli’nin odasında: 2016’dan sonra kaybolan saat ne zaman odaya döndü?

Bahçeli’nin 17-25 Aralık operasyonlarına destek amacıyla MHP Genel Merkezi’ndeki odasına koyduğu “17:25”i gösteren saat, ilk kez Haziran 2015’te Can Dündar’a verdiği röportajda görülmüştü. Cumhur İttifakı kurulmadan önce 2016’ya kadar Bahçeli’nin odasında duran saat, uzun yıllar görülmedi. Saat, 2 Temmuz 2024’ten itibaren yeniden Bahçeli’nin odasındaki fotoğraflarda görülmeye başladı. Bahçeli, "17-25 saati"nin yeniden odasında görülmesiyle ilgili açıklama yaptı: “17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un MHP lideri Devlet Bahçeli’yi MHP Genel Merkezi’ndeki makam odasındaki ziyaretinin ardından MHP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarda odada duran “17:25” saati dikkat çekti.

Bahçeli, makam odasındaki 17:25’i gösteren saati ilk olarak Haziran 2015’te Can Dündar’a verdiği röportajda kamuoyuna duyurmuştu. Bahçeli, 17:25’i gösterirken durmuş olan saat için şunları söylemişti:

“Pilini çıkarttım, 17-25’e sabitledim. Hesabının sorulması vaadinden asla geri adım atmayız.”

En son Cumhur İttifakı’nın kurulma sürecine doğru giden 2016’da Bahçeli’nin odasındaki fotoğraflarda görülen saat, 8 yıldır ortalıkta yoktu.

24 Haziran 2024’te MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın Bahçeli’yi ziyaretinde görülmeyen saat, 2 Temmuz’da Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin Bahçeli’ye ziyareti esnasında çekilen fotoğrafta yeniden ortaya çıktı.

Pili çıkartılmış olarak üzerinde duran saat, 2 Temmuz’dan bu yana Bahçeli’nin odasındaki fotoğraflarda görülüyor.

“17-25 Aralık darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir”

Bahçeli, “17-25 saati”nin yeniden odasında görülmesiyle ilgili haber ve yorumlar üzerine X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Cumhur İttifakı, Türk tarihinin varoluş refleksi, Türk milletinin varlık ve birlik remzidir.

Küresel ekonomi-politik sistemin yeni baştan inşa edildiği, önümüzdeki bir yıllık süre zarfında iç kargaşa çıkma riski en yüksek ülke olarak Türkiye’nin haksız ve hayasızca gösterildiği bir dönemde Cumhur İttifakı milli güvence, milletin özgüvenidir.

İstiklal ve istikbal haklarımızın muhafız ve müdafaa onurunun mihver gücü cumhur ile Cumhuriyet’i kucaklaştıran akıl ve ahlak temelli ittifakımızdır.

Türkiye’miz üzerinde karanlık senaryolar yazan, nevzuhur kaos denklemleri kuran, tarih sahnesinde pasif ve müdahale edilebilir bir ülke olmasının planını hazırlayanlar bugünlerde dedikodu çarkını hızla çevirmeye, fitne cephesini artan ölçekte tahkim ve takviye etmeye başlamışlardır.

Bu mahsurlu tablonun gözümüzden kaçtığını düşünenler hiç kuşkusuz derin bir gaflet ve melanet girdabında sürüklenen çürüklerdir.

17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür.

Bu nedenle FETÖ’nün ne 15 Temmuz silahlı kalkışmasını ne de 17-25 Aralık kumpasını hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca doğru da değildir.

Cumhur İttifakı’nın tertemiz mücadelesine leke sürmek için beşinci kol faaliyeti üstlenen mihrakların boşa kürek çekmeleri bir yana, heveslerinin ve hedeflerinin ihanetle çerçevelenmiş kursaklarında kalması mutlak ve mukadder bir akıbettir.

Şunu da özellikle ve tekraren hatırlatmalıyım ki, küresel internet platformlarının, sosyal medya mecralarının, organize çıkar gruplarının, bazı gazete ve televizyonların (özellikle Halk Tv) Cumhur İttifakı’nda çatlak varmış gibi yaygara koparmaları hüsran içinde hayal kırıklığına uğramaya mahkumdur. Elbette bu odaklarla günü geldiğinde hesaplaşmak kaçınılmazdır.

Cumhur İttifakı, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın müjdesi, gelecek nesillerin haysiyet ve heyecan mükafatı olarak kutlu yürüyüşünü sürdürecektir.”

Ne olmuştu?

Ali Koç, bugün Ankara’da önce CHP lideri Özgür Özel, ardından da Devlet Bahçeli ile parti genel merkezlerinde görüştü.

Koç, ziyaretlerinde Bahçeli ve Özel’e Fenerbahçe forması hediye etti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Ekran-Resmi-2024-08-19-17.58.46.png

Koç’un Bahçeli’yle görüşmesi bir saat sürdü. Bahçeli, görüşmenin ardından Koç’u genel merkez binasından dışarıya kadar uğurladı.

Resim

Görüşmenin ardından MHP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflardan birinde, Bahçeli’nin 17-25 Aralık 2013’teki operasyonlar sonrası MHP Genel Merkezi’ne koyduğu “17:25′”i gösteren saatin görülmesi dikkat çekti.

- Advertisment -