Ana SayfaHaberlerAli Yerlikaya’dan Soylu’ya gönderme: “Çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası...

Ali Yerlikaya’dan Soylu’ya gönderme: “Çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gazetecilere göreve geldikten sonraki 3 aylık süreçte neler yaptıklarını açıklayan bir konuşma yaptı. Yerlikaya, konuşmasında Süleyman Soylu dönemine ilişkin üstü kapalı göndermelerde bulundu: “Çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi. Organizatörler ‘Türkiye’de artık sıkı denetim var, gitmeyin’ diyorlar. 120 günde bu noktaya gelindi. Algı çok önemli.”

Bakan Yerlikaya’nın konuşmasından satır başları şöyle:

“Başta terör, organize suçlar, uyuşturucu ve asayiş olmak üzere operasyonlarımızı ülkemizin dört bir yanında sürdürüyoruz. Görüntüleri sosyal medya hesaplarından anbean paylaşıyorum. Bu mücadeleyi açık ve net şekilde yansıtıyoruz. Bölücü örgüt 1 Ekim’de bakanlığımızın önünde terör eylemi girişiminde bulundu. Kahraman polislerimizin karşılığı ile 2 teröristlerin ölümü ile son buldu.”

“1 Ekim saldırı girişimi örgütün can çekişmesidir. İçinde bulundukları çaresizlik terörün çirkin yüzünü gösterdi. Hemen arkasından başlattığımız kahramanlar operasyonu ile mücadelemizin amansız devam ettiğini gösterdik. PKK, YPG’ye ait altyapı üst yapı enerji tesisleri hava unsurlarımızca bombalandı. Hainler yaptıklarının bedelini ödeyecek.”

“120 günde 38 mafya tipi çete çökertildi”

“120 günde 378 operasyonda 2874 şüpheli gözaltına alındı 702’si tutuklandı. 38 mafya tipi çete çökertildi.”

“Türkiye Yüzyılı’nda uyuşturucuyu küresel felaket olarak görüyoruz. Temel hedefimiz Türkiye’nin uyuşturucu için yasaklı bölge olarak görüyoruz. Terörle eşdeğer buluyoruz. Uyuşturucu rotalarının rotasının değişmesi için mücadele ortaya koyarken topluma dönük bilinçlendirme faaliyetlerini artırıyoruz. Uyuşturucuya göz açtırmayacağız. Gölge gibi takipteyiz. Hepsinin bir bir tepelerine çöküp nefeslerini kesip adalete teslim edeceğiz.”

“120 günde 80.572 operasyon gerçekleşti. 98198 şüpheli gözaltına alındı 8379’u tutuklandı.”

“Çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi”

“Çağımızın küresel sorunlarını başında göç var. Türkiye de bu sorunla mücadelesini sürdürüyor. Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 274 bin. İkamet izinli yabancı sayısı 1 milyon 150 bin. 281.177 uluslararası koruma altındaki yabancı bulunuyor.”

“2.937 operasyonda 3.975 göçmen kaçakçısı yakalandı 1.225’i tutuklandı. 112.404 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan 48.339’u ülkelerine gönderildi.”

“İstanbul’da 304 operasyon yapıldı. Yakalanacağını anlayıp ayrılan ya da ikamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı. Hudut birliklerimizin başarılı çalışmaları ile 120 günde 80.946 göçmenin sınırdan girişi engellendi.”

“İstanbul’da bugüne kadar düzensiz göçmenlere yönelik 304 operasyonlarda 94 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 42.257 göçmen yakalandı şimdiye kadar. 4 milyon 711 bin 622 düzenli göçmen bulunuyor. Pilot şehir olan İstanbul’da 20 mobil göç noktasını çektik ve bunların yerine araç verdik. Ankara İzmir, Bursa ve Adana’da olmak üzere toplamda 50 mobil araç bulunuyor.”

“Bu çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi. Organizatörler “Türkiye’de artık sıkı denetim var, gitmeyin” diyorlar. 120 günde bu noktaya gelindi. Algı çok önemli.”

“197 bin 649 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yaptık”

“Teröristler ile organize örgütlerle olan mücadelemizi siber vatanda da sürdürüyoruz. 197 bin 649 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yaptık. Spekülatif paylaşımların azaldığını görüyoruz. 1 Ekim saldırısı sonrası basınımızın gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Son 120 günde bilişim örgütlerine yönelik 64 operasyon düzenlendi şüphelilerden 31’i tutuklandı. Yasa dışı bahiste 57 operasyon düzenlendi, 70 şüpheli tutuklandı.”

“Kaçakçılıkla mücadele ederek kayıt dışı ekonominin önüne geçiyoruz. Kaçakçılık yapanlar kaçak ürünleri yurdumuza sokanlar milletimizin hakkını gasbediyor. Emniyet güçlerimizin çalışmaları ile araması olan 92 bin 127 şahıs yakalandı. Suçluları adalete teslim etmek temek düsturumuzdur.”

- Advertisment -