Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan Bahçeli’nin “darbe girişimi” dediği iddialar için üç cümle: “Son dönemde gündeme...

Erdoğan’dan Bahçeli’nin “darbe girişimi” dediği iddialar için üç cümle: “Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi takip ediyoruz”

Erdoğan, Bahçeli’nin “17-25 darbe girişiminin tekrarı” dediği Ankara Emniyeti’nde üst düzey isimlerin görevden alındığı soruşturmayla ilgili ilk kez konuştu: “Bürokratik vesayetin nüksetmesine fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.” İçişleri Bakanlığı, A Haber ve Sabah'ın geçtiği "Erdoğan, Yerlikaya'yı Külliye'ye çağırdı" haberini yalanladı. Ankara Başsavcılığı: "Ankara Emniyeti Organize Şube'den 4 kamu görevlisi gözaltına alındı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüyle bağlantılı olarak Ankara Emniyeti’ndeki üç üst düzey emniyet müdürünün görevden alınmasıyla ilgili ilk kez konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Hedefleri; MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı. 17-25 darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin” diye konuşmuştu. Hükümete yakın bazı gazeteciler de soruşturmayla ilgili “Yeni 17-25 Aralık” benzetmesi yapmıştı.

“Her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz”

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.”

Erdoğan, grup toplantısı sonrası bir gazetecinin konuyla ilgili sorusuna cevap vermedi.

Ankara Başsavcılığı: “Organize Şube’den 4 kamu görevlisi gözaltına alındı.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili Ankara Emniyeti Organize Şube’den dört kamu görevlisinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılık’tan yapılan açıklama şöyle:

“Gizli tanık S.S.’nin ifadesinde geçen iddialarla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir, soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir.”

İçişleri’nden A Haber ve Sabah’a yalanlama

A Haber ve Sabah, “Başkan Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı Külliye’ye çağırdı” haberi geçmişti. İçişleri Bakanlığı, haberi yalanlayan açıklama yayımladı.

İçişleri’nden yapılan açıklama şöyle:

“Saat 16.00’da Sayın Cumhurbaşkanımız’ın Sayın Bakanımız ile görüşeceği hakkında haber yayılmaktadır. Bu bilgi doğru değildir.”

Yerlikaya: “Sosyal medya destekli ‘oyun kurmaya’ çalışanları yerle bir edeceğiz”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erdoğan’ın konuşmasından önce X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız.

Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz.

Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız.

Aziz Milletimiz müsterih olsun; Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız.”

Tunç:Hep beraber soruşturmaların sonuçlarını bekleyelim

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Erdoğan’ın konuşmasından önce gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

“Devam eden soruşturmalar, kovuşturmalar, yargılamalar var. Bunlar tüm boyutlarıyla, titizlilikle araştırılıyor. Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı araştırır, yargının huzuruna getirir. Tarafsız, bağımsız yargımız suç işleyenin üzerine gidecektir. Hep beraber soruşturmaların, kovuşturmaların sonuçlarını bekleyelim.”

- Advertisment -