Ana SayfaHaberlerAli Yeşildağ’dan “devamı gelecek” Erdoğan videosu: “Antalya Havalimanı ihalesi için 1 milyar...

Ali Yeşildağ’dan “devamı gelecek” Erdoğan videosu: “Antalya Havalimanı ihalesi için 1 milyar dolar aldı”

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Yeşildağ kardeşlerin en küçüğü Ali Yeşildağ, Erdoğan’la ilgili iddialar ortaya attığı bir video paylaştı. 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde; Çelebi Holding’in dosyasından “evrak çalarak” devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirten Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia etti. Yeşildağ, yeni videolar çekerek Erdoğan’la ilgili başka iddialar ortaya atacağını duyurdu. Video, hakkında “FETÖ” kapsamında yakalama kararı olan Cevheri Güven’in Youtube kanalında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, Türk Medya Grubu’nun sahibi iş insanı Zeki Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, Erdoğan’la ilgili bazı iddialara yer vereceğini söylediği bir video serisine başlayacağını duyurdu ve ilk videoyu hakkında “FETÖ” kapsamında yakalama kararı çıkartılan firari şüpheli Cevheri Güven’in Youtube kanalında yayımladı.

Yeşildağ, devamının geleceğini söylediği bu ilk videoda, 2007’de işletme hakkının İbrahim Çeçen’in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Yatırım Holding ile Almanya merkezli Fraport şirketinin kazandığı Antalya Havalimanı ihalesiyle ilgili iddialar ortaya attı.

2007’deki ihaleye giren Çelebi Holding’de yönetici olan bir tanıdığının kendisine 30 milyon dolar komisyon teklif ederek, iktidar nezdinde ihale konusunda yardımcı olunmasını istediğini söyleyen Yeşildağ, bunun üzerine Erdoğan’ın danışmanlarından -şu an AK Parti milletvekili olan- Mücahit Arslan’la görüştüğünü iddia etti.

Yeşildağ, Arslan’ın kendisine aynı meblağı vaat ederek Çelebi Holding’in ihaleyi almaması için karşı tarafı kendi söyledikleri şekilde yönlendirmesini istediğini ve kendisinin de bu teklifi kabul ettiğini söyledi.

Arslan’ın isteği üzerine Çelebi Holding’in sunmayı düşündüğü teklif miktarının 4 milyar dolar olduğunu, 5 milyar dolara da çıkabileceğini öğrenen ve bunu Arslan’a bildirdiğini söyleyen Yeşildağ, Çelebi Holding’in dosyasından “evrak eksilterek” ihaleden çıkartılmasını önerdiğini söyledi.

Arslan’ın, Erdoğan’dan onay alması üzerine bu öneriyi kabul ettiğini iddia eden Yeşildağ, Çelebi Holding’in bu şekilde ihaleden çıkartıldığını öne sürdü.

İhalenin 3 milyar dolara IC Yatırım Holding-Fraport konsorsiyumuna verildiğini söyleyen Yeşildağ, bu ihale için Erdoğan’ın 1 milyar dolar aldığını iddia etti.

- Advertisment -