Ana SayfaHaberlerAlkol satışı yasağı kalktı

Alkol satışı yasağı kalktı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabında "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulundu. İçki yasağına karşı ülke genelinde büyük tepkiler oldu. Marketlerde içki satışı başladı. İçişleri Bakanlığı 'hukuki süreç başlatacağız ' açıklamasını yaptı. Bakanlık açıklamasında 'içki satışı yasağının' geçmemesi dikkat çekti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Halk TV’ye Bakanlığın internet üzerinden muğlak açıklamalar yapması için “abesle iştigal” dedi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabında “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” paylaşımında bulundu.

BirGün’e konuşan Özgür Aybaş, toplumun ve tekel bayilerinin itirazının sonuç verdiğini belirtti.

İçki satışı yasağının hukuki olmadığını ve bir karara dayanmadığını hatırlatan Aybaş, süpermarketlerde ve tekel bayilerinde içki satışının devam ettiğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sansürlü’ açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, ‘içki satışı yasağı’ ifadesine yer vermeden ‘uyarıda’ bulundu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kısıtlamalar ile ilgili açıklamamız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Reuters’te yasak böyle haber olmuştu

- Advertisment -