Ana SayfaANALİZLERAlkol yasağında son durum: Etiler’de yasak, Hoşdere’de serbest

Alkol yasağında son durum: Etiler’de yasak, Hoşdere’de serbest

17 günlük tam kapanma süresince alkol satışının yasaklanma kararından vazgeçildiği haberlerine rağmen yasak polisin tebligat yaptığı marketler ve Tekel bayilerinde uygulanıyor. İstanbul Etiler Migros markette alkol reyonu kapalı ama Ankara Hoşdere Carrefour’da alkol satışı serbest.

Burası İstanbul’un en gözden semtlerinden Etiler’in en ünlü sitelerinden Alkent’in içindeki Migros market. Alkollü ürünlerin yer aldığı rafların önüne satışın yasak olduğunu gösteren şerit çekilmiş. Kasiyerler alkol satışının gelen tebligat nedeniyle sokağa çıkma yasağı boyunca kapalı olduğunu söylüyor.

Daha fazla bilgileri yok.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:56fefa7f-477b-4c41-a833-65641b063e58-3.jpg

Burası ise Ankara’nın gözde semtlerinden Hoşdere’deki Carrefour marketin içki reyonu. Herhangi bir uyarı ya da yasak ibaresi yok. İsteyenlere alkollü ürünler satışı devam ediyor.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:9f4909a8-898b-4066-98a7-0502d98b5555.jpg

Mağaza yetkilileri kendilerine ulaşan resmi bir tebligat olmadığı için satışlara devam ettiklerini söylüyorlar.

Türkiye’nin iki büyük şehrinden iki örnek böyle.

Her ne kadar alkollü ürün satışı yasağının kalktığı haberleri dolaşsa da uygulamada gerçek böyle değil.

Polisin İstanbul ve Ankara’da bizzat giderek tebliğname imzalattığı Tekel bayileri ve marketlerde yasak uygulanmaya başlıyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkollü içki yasağına ilişkin herhangi bir ibare yer almazken, tebligatta yasak kararının dayanağı Cumhurbaşkanı’nın basın açıklaması.

Tebliğnamede şöyle yazıyor: “Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında tam kapanma sürecinde alkollü içki satışı yapılmayacağı bildirilmiştir.”

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:E0F_xtPX0AAQwiB-1.jpg

Yasağın kalktığı kararını açıklayan Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın” çağrısı yaptı.Bilgim dahilinde bir yasak yok. Olsa ilk önce biz açıklarız.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise eski pozisyonunu koruyor: “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde böyle bir yasak kararı yok. Olmayan yasağı konuşuyoruz. Ruhsatınız varsa size kim ‘satamazsın’ diyebilir? Ruhsat varsa sen zaten buna yetkinsindir. Ortada resmi bir yasak kararı yokken ben nasıl satma diyebilirim esnafa? Vallahi benim bilgim dahilinde bir yasak yok. Olsa ilk önce biz açıklarız.”

 

 

- Advertisment -