Ana SayfaHaberlerAlman Cumhurbaşkanı geliyor: 22 Nisan’da İmamoğlu, 23 Nisan’da depremzedeler, 24 Nisan’da Erdoğan

Alman Cumhurbaşkanı geliyor: 22 Nisan’da İmamoğlu, 23 Nisan’da depremzedeler, 24 Nisan’da Erdoğan

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine 22 Nisan’da İstanbul’dan başlayacak ve Ekrem İmamoğlu’yla bir araya gelecek. 23 Nisan’ı Gaziantep’teki depremzede çocuklarla birlikte geçirecek Alman Cumhurbaşkanı’nın son durağı ise 24 Nisan’da Ankara olacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek.

Alman cumhurbaşkanı, Türkiye-Almanya diplomatik ilişkilerinin tesis edilmesinin 100. yıldönümü vesilesiyle Türkiye’ye gelecek. İstanbul’da, Almanya’ya göç eden işçilerin trene bindiği Sirkeci Garı’nı ziyaret edecek ve burada Ekrem İmamoğlu’yla görüşecek. Ardından göç tecrübesi olan insanlarla, Türk-Alman dostluğunu, işçilerin hikayelerini ve kimlik meselelerini konuşacak. İstanbul Havalimanı’ndaki DHL Express lojistik merkezine gittikten sonra Tarabya Kültür Akademisi’nde katılacağı programla gezinin İstanbul ayağını tamamlayacak.

23 Nisan’ı 6 Şubat depremlerinin sert vurduğu kentlerden biri olan Gaziantep’te geçirecek. Almanya deprem sonrasında arama-kurtarma, erzak yardımı ve yeniden inşa konusunda Türkiye’ye destek vermişti. Cumhurbaşkanı, Almanya’nın yapımına destek olduğu bir okulu ziyaret edecek ve çocuklarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacak. 24 Nisan günü ise Türkiye ziyaretinin son ayağı Ankara’ya gidecek olan Ankara Üniversitesi’nde, yeni kurulan cumhuriyete gençlerin verdiği katkıyı dinleyecek. Steinmeier daha sonra Anıtkabir’i ziyaret edecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelecek.

- Advertisment -