Ana SayfaHaberlerDünyaAlman gazeteci Yunanistan’ın göçmenlere kötü muamelesini eleştirdi, Yunan kullanıcılar tepki gösterdi: “Maaşını...

Alman gazeteci Yunanistan’ın göçmenlere kötü muamelesini eleştirdi, Yunan kullanıcılar tepki gösterdi: “Maaşını Türkler mi veriyor?”, “Al mültecileri kendi ülkene götür”

Spiegel dergisinin muhabiri Steffen Lüdke, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Avrupa Parlamentosu’nda AB parlamenterlerinin Yunanistan’ın göçmenlere uyguladığı geri itme politikasıyla ilgili sorularını yanıtladığı sırada gerildiği bir fotoğrafı paylaştı. Yunan sosyal medya kullanıcıları ise Alman gazeteciye tepki gösterdi, Türk ajanı olduğunu belirtti.

Spiegel dergisi muhabiri Steffen Lüdke, Spiegel dergisi için Haziran ayında bir araştırma yapmış ve Yunan polisinin sınırı geçmeye çalışan göçmenleri şiddet uygulayarak geri ittiğini ve geri itme sırasında Yunanistan’a sığınmış göçmenleri zorla kullandığını açıklamıştı. Spiegel’de yayınlanan makaleye göre Yunanistan, ülkesinde bulunan göçmenleri tehdit ederek sınırı geçmeye çalışan diğer göçmenlere zorla şiddet uygulatıyordu.

AB parlamenterleri bu makaledeki araştırma sonuçlarını Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e sordu, Miçotakis ise iddiaları reddetti, mültecilerin geri gönderilmediğini, ileri gönderildiğini, Türkiye’nin göçmenleri Yunanistan’a ittiğini açıkladı.

Steffen Lüdke kendi araştırmasını içeren soruları duyan Miçotakis’in yüz ifadesini araştırma sonuçlarını hatırlatarak sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşım Yunan sosyal medya kullanıcılarının yoğun tepkisini çekti.

İşte Yunan kullanıcılardan gelen tepkilerden bazıları:

“Maaşını Türk lirasıyla mı alıyorsun?”

“STK’ların bordro bağımlısı”

“Kardeşim çözüm basit, göçmenleri doğrudan Türkiye’den al ve ülkene götür.” Başka bir kullanıcı ise ekleme yapıyor: “Hatta evini onlara ver”

“Erdoğan sana ne kadar ücret veriyor merak ediyorum”

“Miçotakis kişisel olarak sadece Erdoğan ve onun neo-Osmanlıcılığı için değil, aynı zamanda STK’lar, köle tüccarları ve Yunanca konuşanlarla yakın işbirliği içinde yasadışı göçü örtbas eden ve teşvik eden tanınmış sol gazeteciler için de bir sorun”

- Advertisment -