Ana SayfaDış HaberAlmanya Dışişleri Bakanı: “Hamas sivillerin arkasına saklanırsa sivillerin dokunulmazlığı kalkar”

Almanya Dışişleri Bakanı: “Hamas sivillerin arkasına saklanırsa sivillerin dokunulmazlığı kalkar”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, parlamentodaki konuşmasında İsrail’in sivil katliamlarını savundu: “Hamas teröristlerinin okullara ve insanların arkasına saklanmalarıyla sivil yerler dokunulmaz statüsünü kaybeder. Almanya bu duruşu destekliyor ve bu bizim için güvenlik anlamına geliyor. İsrail’in güvenliği bizim de güvenliğimizdir.”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in katliamlarını savunduğu parlamentodaki konuşmada uluslararası hukukta savaş suçu sayılan sivil katliamlarını savundu:

“Kendini savunmak, teröristlere saldırmak anlamına geldiği gibi onları yok etmek anlamına da geliyor. Bunu açık ve net belirtiyorum. Çünkü Hamas teröristleri insanların arkasına ya da okullara saklandığı için çok zor bir meseleyle karşı karşıyayız. Ama bu yüzden geri adım atmayacağız. Birleşmiş Milletler önünde de açıkça söyledim. Teröristlerin bu durumu kötüye kullanmasından dolayı sivil yerler de dokunulmaz statülerini kaybeder. Almanya bu duruşu destekliyor ve bu bizim için güvenlik anlamına geliyor. İsrail’in güvenliği bizim de güvenliğimizdir.”

- Advertisment -