Ana SayfaHaberlerDünyaAlmanya’da bir grup aydından Olaf Scholz’a ‘Ukrayna’ya daha fazla silah göndermeyin’ çağrısı

Almanya’da bir grup aydından Olaf Scholz’a ‘Ukrayna’ya daha fazla silah göndermeyin’ çağrısı

Almanya’da siyasetçi, sanatçı ve STK temsilcilerinden oluşan 18 kişilik bir grup, başbakan Olaf Scholz’a Ukrayna’ya daha fazla silah yardımı yapılmaması çağrısını içeren bir açık mektup yayımladı. Mektupta, “NATO'dan silah ve askeri destek sağlanması, savaşı uzatacak ve diplomatik bir çözümü çok uzaklara götürecektir. Başarıdan bağımsız olarak, uzun süreli askeri direnişin bedeli, daha fazla tahrip olan kasaba ve köyler ve Ukrayna nüfusu arasında daha fazla kayıp olacaktır” denildi.

Almanya’da önümüzdeki hafta Federal Meclis’te Ukrayna’ya daha fazla silah gönderilmesi konusu görüşülecek.

Bu görüşme öncesinde bilim, siyaset, kültür ve sivil toplumun diğer alanlarından bir grup Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a Ukrayna’ya silah yardımı yapılmaması çağrısını içeren bir açık mektup yayımladı.

Mektupta Alman hükümetine; Ukrayna’ya silah tedarikinin durdurulması ve Kyiv’deki hükümeti ateşkes ve siyasi çözüm için müzakere vaatlerine karşı askeri direnişi sona erdirmeye teşvik etmesi çağrısında bulunuldu.

Mektupta ayrıca Almanya ve diğer NATO ülkelerinin Ukrayna’ya silah tedarik ederek kendilerini savaşın tarafı haline getirdikleri, bunun da nükleer bir tırmanışa sebep olabileceği yönünde uyarılar yer aldı.

Mektubun imzacıları arasında Almanya Federal Meclisi eski başkan yardımcısı Dr. Antje Vollmer, BM eski genel sekreter yardımcısı Hans Christoph Graf von Sponeck, SPD Temel Değerler Komisyonu üyesi Dr. Hans Misselwitz, besteci ve yazar Konstantin Wecker gibi isimler yer aldı.  

Kaynak:

https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/offener-brief-fordert-von-scholz-stopp-der-waffenlieferungen-an-die-ukraine-li.223704

- Advertisment -