Ana SayfaHaberlerDünyaAlmanya’da RT Almanca’nın yayını durduruldu: Rusya ‘misilleme’ yapacağını duyurdu

Almanya’da RT Almanca’nın yayını durduruldu: Rusya ‘misilleme’ yapacağını duyurdu

Rusya Devleti’ne ait RT’nin Almanca yayın yapan kanalı, Almanya medya düzenleyicisi tarafından izin başvurusu yapılmadığı ve izinsiz program yayımladığı gerekçesiyle durduruldu. Rusya Dışişleri: “Karşılıklı önlemler almak dışında seçeneğimiz kalmadı.”

Almanya medya düzenleyicisi Medienanstalten’ın denetim komisyonu, Rusya Devleti’ne bağlı Russia Today Almanca (RT DE) televizyon kanalının, yayın için izin başvurusu yapmadığı ve izinsiz program yayınladığı gerekçesiyle kanalın uydu, internet ve mobil platformlardan yayınını durdurdu.

Medienanstalten, RT DE için “İzin gerektiren ve devlet medya anlaşmasının 52. paragrafı uyarınca izni talep edilmemiş veya verilmemiş bir televizyon ve radyo yayını” açıklamasını yaptı. RT DE, 16 Aralık 2021 tarihinden beri Almanca yayın yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Alman medya düzenleyicisinin kararı, Rusya’nın endişelerinin göz ardı edildiğinin açık bir işaretidir” dedi.

Rusya Dışişleri’nin açıklamasında, Rusya’daki Almanya medyası için “karşılıklı önlemler” almak dışında bir seçenek kalmadığı vurgulandı.

- Advertisment -