Ana SayfaHaberlerDünyaAlmanya’nın Kabil’e gönderdiği nakliye uçağı 7 kişiyi alarak geri döndü

Almanya’nın Kabil’e gönderdiği nakliye uçağı 7 kişiyi alarak geri döndü

Binlerce kişiyi tahliye etmeyi planladığını duyuran Almanya’nın Kabil’e gönderdiği ilk uçağın yalnızca 7 kişiyle döndüğü ortaya çıktı. Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer “Tahliye faaliyetleri devam edecek” dedi. Hollanda’nın Kabil Büyükelçiliği’nde görevli diplomatların da Afganistanlı personele haber vermeden ülkeden ayrıldıkları öğrenildi.

Almanya’nın Kabil’e gönderdiği ilk uçağın yalnızca 7 kişiyle döndüğünün ortaya çıkmasından sonra bir açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, uçağın tehlikeli bir iniş yaptığını ve hemen ayrılması gerektiğini kaydederek, “Havalimanında çok kaotik, tehlikeli ve karmaşık bir durum var. Çok az zamanımız vardı, dolayısıyla sadece orada olan insanları uçağa aldık” dedi.

Tahliye çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Kramp-Karrenbauer sadece Almanya vatandaşlarını değil Almanya bağlantılı kurumlarda çalışmış ve Taliban tehdidi altında bulunan diğer insanların da Afganistan’dan çıkışını sağlayacaklarını duyurdu.

Almanya medyasında çıkan bir habere göre Almanya Savunma Bakanlığ’nın bir yetkilisi, Afganistanlı personelin alınmamasıyla ilgili “Onları bizimle çalışmaya zorlamadık” dedi.

Almanya’nın Kabil Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Vatandaşlar ve yerel personel için tahliye uçuşları devam ediyor. Uçuşunuzun zamanı geldiğinde sizi bilgilendireceğiz. Sizi aramadan havaalanına yaklaşmanızı önermiyoruz. Bunu yapmak riskli olabilir ve uçuş manifestosunda olmadığınız sürece havaalanına kabul edilmeyeceksiniz” denildi.

Hollanda Kabil Büyükelçiliği diplomatları haber vermeden ayrıldı

Hollanda Kabil Büyükelçiliği diplomatlarının da Afganistanlı büyükelçilik personeline haber vermeden Afganistan’dan ayrıldığı öğrenildi. Pazar günü 37 Afganistanlı personel, Hollandalı diplomatların boşalttığı büyükelçilik ofisiyle karşılaştı.

- Advertisment -