Ana SayfaHaberlerAlplerde kayak kazası yapan Fransız aktör Gaspard Ulliel 37 yaşında yaşamını yitirdi

Alplerde kayak kazası yapan Fransız aktör Gaspard Ulliel 37 yaşında yaşamını yitirdi

“Kayıp Nişanlı”, “Hannibal Doğuyor”, “Kurtların Kardeşliği”, “Paris, seni seviyorum”, “Saint Laurent” ve “Alt Tarafı Dünyanın Sonu” filmlerinin yıldızı Gaspard Ulliel, 37 yaşında kayak kazası sonucu hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Alpler’de tatil yaparken geçirdiği kayak kazası nedeni ile beyninden hasar almış ve hastaneye kaldırılmıştı. Ölüm haberini menajeri duyurdu. Menajeri, Ulliel’in kayak pistinde yaşanan bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Edinilen bilgilere göre oyuncu, yamaçlarda bir geçiş noktasında başka bir kayakçıyla çarpıştı ve ağır yaralandı. Helikopterle Grenoble’daki bir hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı.

Ulliel, yakında izleyiciyle buluşacak Moon Knight dizisinin başrollerinden biriydi. 2007’nin Hannibal Rising’inde genç Hannibal Lecter’ı ve 2014’ün biyografik filmi Saint Laurent’de moda devi Yves Saint Laurent’i canlandırdı. Gaspard Ulliel, sanat dünyasında yakışıklı ve yetenekli bir genç karakter olarak görülüyordu.

Genç yaşta ölümüyle sinema dünyasını şoka uğratan Ulliel, France Bleu, Chanel parfüm reklamları ve televizyon için de kamera karşısına geçmişti.

25 Kasım 1984’te Boulogne-Billancourt’ta doğan Ulliel, 2002 ve 2003 yıllarında Umut Vadeden En İyi Erkek Oyuncu dalında Cesar Ödülü’ne aday gösterildi. İlk Cesar zaferi ise 2004’te Audrey Tautou’yla oynadığı Kayıp Nişanlı filmindeki rolüyle geldi.


Kayıp Nişanlı filminden bir sahne

2017 yılında Xavier Dolan’ın It’s Only the End of the World filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Cesar Ödülü’nü bir kez daha kazanan Ulliel, ayrıca  Saint Laurent ve 2003’te  Summer Things performanısyla da iki Lumiere Ödülü kazandı.

Xavier Dolan, Ulliel’in ölüm haberinin ardından sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Bu sözleri yazmayı düşünmek bile akıl almaz ve çok acı verici. Ölçülü gülüşün, dikkatli bakışın. Yara izin. Yeteneğin. Kulak verişin. Fısıltıların, nezaketin. Kişiliğin tüm özellikleri aslında pırıl pırıl bir tatlılıktan doğmuştu. Varlığın hayatımı değiştirdi. O varlık ki çok sevdim ve her zaman seveceğim. Başka bir şey söyleyemiyorum. İçim bomboş kaldı gidişinle.”

Ulliel’in kaza öncesinde kask takmadığı öğrenildi.

- Advertisment -