Ana SayfaHaberlerAltılı Masa’daki liderler, TSK’nın hava harekâtına ne dedi?

Altılı Masa’daki liderler, TSK’nın hava harekâtına ne dedi?

TSK’nın Suriye ve Irak sınırları içinde ‘Pençe-Kılıç’ adıyla başlattığı hava harekâtına Altılı Masa’daki liderlerden Akşener ve Davutoğlu destek açıklaması yaparken diğer liderler sessiz kaldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün (20 Kasım) emekli ve çalışan öğretmenlerle buluşmasında yaptığı konuşmada TSK’nın başlattığı ‘Pençe-Kılıç’ hava harekâtı hakkında şunları söyledi:

“Dün gece geç saatlerde Suriye’de başlayan sınır ötesi harekât için ordumuza başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. O nedenle o zorlu bir süreçtir. Allah kolay kılsın diyorum.”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı başlatılan sınır ötesi harekatta kahraman silahlı kuvvetlerimize başarılar diliyorum. Rabbim Mehmetçiğimizi muhafaza eylesin.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, harekâtla ilgili bir açıklama yapmadı.

- Advertisment -