Ana SayfaHaberler“Altılı Masa’nın 1 No’lu cumhurbaşkanlığı kararnamesi hazır”: Birinci günde 900 üst düzey...

“Altılı Masa’nın 1 No’lu cumhurbaşkanlığı kararnamesi hazır”: Birinci günde 900 üst düzey atama

Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un “Bi Karar ver” programına konuk olan İYİ Partili Bahadır Erdem: “Öyle bir sistem getirdiler ki seçimi kazandığımız an, sayın cumhurbaşkanıyla beraber 900’e yakın devlet görevlisinin görevi bitiyor. MİT Başkanı dahil 900’e yakın en tepedeki isimler, bakanlar, yüksek bürokrasi, çeşitli kurumların başkan ve başkan yardımcıları… Amerika’da başkanla gelip başkanla gitmezler mi? Bu beyefendiler de ona özendiler. Altılı masanın 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hazır ve seçimi kazanınca anında yayımlanması gerekiyor.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Karar TV’de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un hazırladığı “Bi Karar Ver” programında altılı masanın parlamenter sisteme dönüşle ilgili hazırlıklarını anlattı.

Erdem, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasının devam ettiğini ve üç ayrı komisyonun çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“Birisi seçim komisyonu, biri siyasi komisyon, diğer komisyonda da siyasi etik kanunu, siyasi partiler kanunu gibi önem verdiğimiz kanunlar tartışılıyor.”

Seçimden sonra altılı masanın 400 milletvekilini bulması durumunda çok kısa bir süre içinde parlamenter sisteme geçilebileceğini söyleyen Erdem, 360 milletvekilini aşmaları durumu için de hazırlıklı olduklarını kaydetti.

Erdem, seçimden sonrası için 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin hazır olduğunu belirterek, “seçimin ertesi günü bunu yayınlamak zorundasınız” dedi.

Erdem açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“1 No’lu cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ülkenin parlamenter sisteme göre fiilen nasıl yönetileceği olacak.

Geçiş sürecini ikiye ayırmak gerekir. Diyelim ki seçimi kazandık. Ama seçimi kazandığımız zaman parlamenter sisteme geçmiş değiliz ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ülkeyi yöneteceğiz.

Ama sayın genel başkanımız ne diyor? ‘İttifakın cumhurbaşkanı adayıyla bir protokol yapacağız’ diyor.

Cumhurbaşkanı adayı, ittifaka dahil partilerle birlikte, altına imza atarak, seçimden sonra anayasanın değiştirileceği güne kadarki süreyi belirleyecek. Tabii ki sürenin ne kadar olacağını da parlamentodaki milletvekili sayımız belirleyecek.

Öyle bir sistem getirdiler ki seçimi kazandığımız an, sayın cumhurbaşkanıyla beraber 900’e yakın devlet görevlisinin görevi bitiyor. Böyle bir sistem, başkanlık sistemi.

MİT Başkanı dahil 900’e yakın en tepedeki isimler, bakanlar, yüksek bürokrasi, çeşitli kurumların başkan ve başkan yardımcılarının görevleri bitiyor.

Amerika’da başkanla gelip, başkanla gitmezler mi? Bu beyefendiler de ona özendiler.

1 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin de anında yayımlanması gerekiyor.

- Advertisment -