Ana SayfaHaberlerAltılı Masa’ya davet eden Akşener listeye koymamıştı: Baş’tan Kılıçdaroğlu’na destek

Altılı Masa’ya davet eden Akşener listeye koymamıştı: Baş’tan Kılıçdaroğlu’na destek

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş, aday listesini geri çektiklerini ve seçime katılmama kararı aldıklarını açıkladı. "Barajı geçemiyorsak, iktidarın Meclis aritmetiğinde üstün hale gelmesinin sorumluluğunu almak istemiyoruz” dedi, cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu. Akşener tarafından Altılı Masa’ya davet edilen Baş, İYİ Parti Trabzon ikinci sırayı teklif edince reddetmişti.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, TV100 canlı yayınında Ece Üner’e yaptığı açıklamada, parti olarak YSK’ya verdikleri milletvekili aday listesini çektiklerini ve seçime girmeyeceklerini açıkladı.

Baş şunları söyledi:

“Bağımsız Türkiye Partisi, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecektir. Girdiğim seçimde, belli bir oy alacağım; aldığım her bir oy Türkiye’nin parlamenter sisteme dönüşünün önündeki bir engel olarak benim karşıma çıkabilir. Ve bu bir vebal olarak benim önümdeki 10 yılda siyaset yaptığım süreç boyunca canımı sıkan bir unsur olarak ajandamda yazabilir. Dolayısıyla biz Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi verdik, geri çekeceğiz. Bu seçime katılmayıp, muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı biz de bırakmak istiyoruz. Bunu biz sorumluluk olarak görüyoruz.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 28 Ekim 2022’de ziyaret ettiği BTP liderinin Altılı Masa’ya katılması için teklifte bulunacağını açıklamıştı.

Akşener’in bu teklifi Altılı Masa’daki diğer liderler tarafından kabul edilmemişti.

Bunun üzerine BTP liderine İYİ Parti listelerinden kontenjan açılması bekleniyordu. Fakat anlaşma sağlanamadı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre İYİ Parti BTP liderine Trabzon 2. sıradan adaylık teklif etti ama BTP bu teklifi reddetti.

BTP bu gelişmenin ardından seçimlere kendi logosu ve adayları ile katılma kararı almış, dün (9 Nisan) YSK’ya aday listelerini vermişti.

- Advertisment -