Ana SayfaHaberlerAltın Küre 2024: Barbie ve Oppenheimer adaylıklarda başı çekiyor

Altın Küre 2024: Barbie ve Oppenheimer adaylıklarda başı çekiyor

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından düzenlenen ve her yıl televizyon ve sinema dünyasının en iyileri için verilen Altın Küre Ödülleri için adaylar belli oldu.

Barbie ve Oppenheimer sırasıyla dokuz ve sekiz adaylıkla Altın Küre Ödülleri’nde adaylıkların başını çekiyor.

Martin Scorsese’in yönettiği Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) ve Yorgos Lanthimos’un yönettiği Poor Things de yedişer adaylıkla yarışmacılar arasında yer alıyor.

Oyuncu adayları arasında Emma Stone, Leonardo DiCaprio, Cillian Murphy ve Da’Vine Joy Randolph bulunuyor.

Altın Küre için ödül töreni 7 Ocak’ta Los Angeles’ta yapılacak.

Succession, en iyi drama dizisi de dahil olmak üzere toplam dokuz adaylıkla televizyon adaylıklarında başı çekiyor.

Diğer aday diziler arasında Only Murders in the Building, The Diplomat, The Morning Show ve The Crown da yer alıyor.

Güney Kore filmi Past Lives toplam beş adaylıkla yabancı filmler arasında en çok aday gösterilen film oldu.

Barbie’nin dokuz adaylığı arasında müzikal ya da komedi dalında en iyi kadın oyuncu dalında Margot Robbie, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Ryan Gosling ve en iyi yönetmen dalında Greta Gerwig yer alıyor.

Barbie, en iyi orijinal şarkı dalında da üç adaylık aldı.

Oppenheimer

Meryl Streep de adaylar arasında

Oppenheimer, 2024 töreni için getirilen ve halk arasında popüler olan filmlerin daha fazla tanınmasını amaçlayan yeni bir kategori olan sinema ve gişe başarısı dalında aday gösterildi.

Christopher Nolan en iyi yönetmen dalında aday gösterilirken, Emily Blunt da filmdeki yardımcı oyuncu rolüyle aday gösterildi.

Cillian Murphy, nükleer bombanın mucidi J Robert Oppenheimer hakkındaki biyografik filmdeki rolüyle dram dalında en iyi erkek oyuncu dalında altı adaydan biri.

Bu kategoride aday gösterilen diğer oyuncular arasında Maestro’da besteci Leonard Bernstein’ı canlandıran Bradley Cooper da yer alıyor.

Colman Domingo, Martin Luther King’in 1963 Washington Yürüyüşü’nü organize etmesine yardım eden kişinin gerçek hikayesini anlatan Rustin filmiyle aday gösterildi.

Andrew Scott da Ocak ayında gösterime girecek olan ve Paul Mescal’ın da rol aldığı İngiliz romantik fantezi filmi All of Us Strangers’daki rolüyle aynı kategorideki adaylardan biri.

TV kategorilerinde ise The Crown’daki rolüyle Elizabeth Debicki, Ted Lasso’daki rolüyle Hannah Waddingham ve Only Murders in the Building’deki rolüyle Meryl Streep en iyi yardımcı rol dalında aday gösterildi.

Streep 33 adaylıkla en çok Altın Küre adaylığı elde eden oyuncu rekorunu elinde bulunduruyor.

Taylor Swift

Netflix adaylıklarda başı çekiyor

Taylor Swift de bu kez yeni gişe kategorisinde The Eras Tour ile beşinci kez aday gösterildi.

Daha önceki adaylıklarının hepsi en iyi orijinal şarkı dalındaydı.

Oppenheimer’ın yanı sıra gişe başarısı için aday gösterilen filmler arasında yazın gişe rekorları kıran Guardians of the Galaxy Vol 3. ve Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One filmleri yer alıyor.

2024’e yeni eklenen bir diğer kategori olan stand-up komedi dalında en iyi performans için Ricky Gervais, Trevor Noah ve Amy Schumer adaylar arasında.

Dağıtımcı olarak Netflix, 13’ü film ve 15’i televizyon şovu olmak üzere toplam 28 adaylıkla başı çekiyor. HBO Max toplamda 17 ile en fazla TV adaylığına sahip.

- Advertisment -