Ana SayfaHaberlerErdoğan: "Yer gök bayrak olsun"

Erdoğan: “Yer gök bayrak olsun”

Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü için vatandaşları evlerine ve iş yerlerine bayrak asmaya çağırdı: "Cennet vatanımızın 81 vilayetindeki tüm kardeşlerimi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkânlarını, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını selamlamaya, bu gurur gününe ortak olmaya davet ediyorum. Yer gök bayrak olsun." Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'İktidar tarafından organize edilen 29 Ekim kutlamalarının sönük kaldığı' eleştirilerine cevap verdi: "Cumhuriyet'in yüzüncü yılında birçok anma etkinliği düzenliyoruz. Ancak şunun bilinmesini istiyoruz ki Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı bizim için sadece birtakım anma programlarıyla geçiştirilecek bir gerçeklik değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü için vatandaşları bayrak asmaya çağırdı.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel çekilen TRT’nin dijital platformu Tabii dizisi “Mahsusa: Trablusgarb”ın galasında konuşan Fahrettin Altun da 29 Ekim için Cumhurbaşkanlığı resepsiyonu yapılmamasıyla ilgili eleştirilere cevap olarak şunları söylemişti:

“Cumhuriyet’in yüzüncü yılında birçok anma etkinliği düzenliyoruz. Ancak şunun bilinmesini istiyoruz ki Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı bizim için sadece birtakım anma programlarıyla geçiştirilecek bir gerçeklik değil.

Cumhuriyet’in 100. yılını gerçek anlamda bir bölgesel güç, küresel aktör olarak yaşıyoruz. İçine kapatılmış, küçük meselelerle boğuşan bir ülke olarak değil, büyük bir küresel oyuncu olarak idrak ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızın ev sahipliğinde gerçekleşen, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel çekilen TRT’nin dijital platformu Tabii dizisi ‘Mahsusa Trablusgarb’ın galasına katılan tüm konuklarımıza ve bu anlamlı yapımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu anlamlı yapım, milli mücadelenin, Cumhuriyetin arkasındaki güçlü iradenin Trablusgarp’ta sergilediği kahramanlıkları anlatıyor ve tarih boyunca sömürü düzenine, sömürgeci güçlere karşı nasıl bir hak ve adalet mücadelesi verdiğimizi gözler önüne seriyor.

Dün verdiğimiz bu hak ve adalet mücadelesini zalimlere, sömürgecilere karşı bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde veriyoruz.”

Altun ayrıca twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan Türkiye Yüzyılı’na uzanan bir asırlık tarihimizi birlik ve beraberlik içinde, 100. yıla yakışır bir şekilde kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -