Ana SayfaHaberlerALTYAZI | New York'ta Mısırlı sokak satıcısını taciz ve nefret...

ALTYAZI | New York’ta Mısırlı sokak satıcısını taciz ve nefret suçundan tutuklanan Stuart Seldowitz kimdir?

Bosna Savaşı’nı bitiren Dayton Anlaşması’nda ABD hükümetinin özel temsilciliğini yaptı. Bush döneminde Dışişleri Bakanlığı'nda İsrail ve Filistin İşleri Ofisi müdür yardımcısı olarak çalıştı. Obama'nın ulusal güvenlik danışmanlarından biriydi. Son olarak İsrail'e yakın lobi şirketinde çalışıyordu.

“Stuart Seldowitz’in New York’ta bir sokak satıcısını taciz ettiği görüntüleri hepimiz izledik.

Eğer 4,000 Filistinli çocuğu öldürdüysek, bunun yeterli olmadığını siz de biliyorsunuz.

Peki, ama Stuart Seldowitz gerçekte kim? Ve bunca yıldır neyin parçasıydı?

 Stuart Seldowitz, Dışişleri Bakanlığı’nın Üstün Onur Ödülü’nün üç kez kazanmıştır.

Bush döneminde Dışişleri Bakanlığı’nda İsrail ve Filistin İşleri Ofisi’nde müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

Bu ırkçı şahıs iki devletli çözüm yalanının yönetilmesinde de rol oynamıştır.

İki devletli çözüm, Filistinlilerin yıllardır süren İsrail işgali nedeniyle sürekli olarak hırpalanmasına neden olan bir aldatmacaydı.

Hiç var olmamış bir geleceğin serabının dünya çapında halkla ilişkiler kampanyasını ifade ediyordu.

Stuart Seldowitz aynı zamanda Başkan Obama’nın ulusal güvenlik danışmanlığını yaptı.

Libya’nın 6 ay içinde 7,000 kez bombalanmasına ve Libyalıların kaçmaya çalışırken Akdeniz’de boğulmalarına neden olan NATO müdahalesini yöneten Başkan Obama’dan bahsediyoruz.

Seldowitz’in sözleri sadece bir ırkçının ağzından çıkan anlamsız cümleler değildir. Bunlar gerçek politikalardır.

Mısır’daki Muhaberat ailenizi yakalayıp, babanız tırnaklarını okşuyor mu? Onları teker teker sökecekler.

Seldowitz insanların tırnaklarının İsrail ve ABD yanlısı diktatörler tarafından kolayca söküldüğünden bahsederken sadece poetik bir ifade kullanmıyor.

İnsanların tırnaklarının sadece ABD İmparatorluğu’nun tuzaklarına düşenler tarafından söküldüğünü de kastetmiş oluyor.

New York sokaklarında duyduklarımız, bu beyefendinin ABD Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştığı süre boyunca ABD’nin bölgeye yönelik etkin politikasının bir ifadesidir.

Fakat bu acımasız öfke söylemi Stuart Seldowitz’in ABD hükümetiyle hemen ilişkilendirilmesinin ötesinde, Obama, Bush rejimleri ile ABD İmparatorluğunun iki partili nekro siyasetinin bir dışavurumudur.

Ayrıca, New York sokaklarında bir kişiyi taciz ettiği sırada Seldowitz’İn hangi kurumun çalışanı olarak gösterildiğine de bir bakalım.

Stuart Seldowitz, Gotham hükümet ilişkilerinin bir çalışanı olarak görülüyor.

Bu, İsrail hükümetiyle çok yakın bağlantıları olan bir lobi grubu kuruluşudur.

Gotham hükümet ilişkilerinin kilit isimlerinden Shai Franklin aynı zamanda İsrail-Kosova Ticaret Odası’nda çalışıyor, ve Gazze’ye karşı yürütülen bu korkunç savaş boyunca İsrail’i desteklediğini ifade etmek için elinden geleni yaptı.

Hatta bizzat Seldowitz’in de katıldığı İsrail yanlısı gösterilerin düzenlenmesine yardımcı bile olmuştur.

Buna ek olarak, şu anda Gotham hükümet ilişkileri çalışanı olarak kayıtlı bir ABD Kongre üyesi olan Gary Ackerman vakıası da var.

Gary Ackerman ABD Kongresi’ndeyken APAC ile ilişkisi o kadar yakındı ve o kadar iyi biliniyordu ki, İsrailli bir savaş esirinin serbest bırakılmasına dahi müdahale etmiş ve destek olmuştu.

Ayrıca Gotham hükümet ilişkileri lobisi İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Danny Danon ile birlikte İsrail’in Birleşmiş Milletler’deki 70.Yıldönümü kutlamalarına katıldığı da bilinmektedir.

Yine Gotham hükümet ilişkileri, Donald Trump’ın ilk başkanlık kampanyasında Trump için seferber olmuştu, hatta o dönemde Gotham hükümet ilişkilerinin, başkan olacak Donald Trump’a tezahürat yapan kalabalığın bir parçası olmaları için aktörlere 50’şer dolar ödediği bile iddia edilmişti.

Stuart Seldowitz bir münferit olay değildir. Geçtiğimiz on yıllarda Batı Asya, Orta Doğu ve daha geniş bir alanda soykırım savaşlarına tanıklık eden daha geniş bir çabanın parçası.

Bu öyle bir çaba ki, Afganistan halkının NATO’nun işgaliyle içlerinin boşaltılmasına; Irak halkının, gelecek nesillerin korkunç koşullarda doğmasına ve Hiroşima’da bırakılandan bile daha büyük bir kanser artışını sağlayacak seyreltilmiş uranyumla bombalanmasına tanıklık etti…

Stuart Selwitz ve hükümetinin dünyanın geri kalanına uyguladığı savaşlar, tarifsiz insani acılara neden olmuştur.

Dolayısıyla, New York’ta bir sokak satıcısına söylediği zaman duyduğumuz ve nefret ettiğimiz fikirler sadece poetik sözler değil, gerçek politikaları ifade eder.”

- Advertisment -