Ana SayfaHaberlerDünyaALTYAZILI HABER | New York Times’tan kısa belgesel: Gazze’nin 11 günü

ALTYAZILI HABER | New York Times’tan kısa belgesel: Gazze’nin 11 günü

The New York Times gazetesi, geçen Mayıs ayında Gazze’de 260 kişinin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarının, Gazzeliler tarafından cep telefonuyla kaydedilmiş görüntülerine dayanan 14 dakikalık bir belgesel yayımladı. Gazze’nin 11 gününü anlatan çok çarpıcı belgeseli Serbestiyet okurları için çevirdik.

Mayıs ayında İsrail ve Hamas arasında başlayan çatışmalar 11 gün sürdü. Birleşmiş Milletler’e göre çatışmalar boyunca Gazze’de 260, İsrail’de ise 13 kişi hayatını kaybetti. İsrail, Hamas’ın askeri altyapısını hedef aldığını söyleyerek Gazze’nin büyük bir bölümünü bombalayıp enkaza çevirdi.

The New York Times gazetesi, Gazze’nin en zor 11 gününü anlatan bir belgesel yayımladı. 14 dakikalık belgesel, çatışmalar sırasında gazeteci gibi çalışıp cep telefonlarıyla saldırıları videoya çeken Gazzeli gençlerin görüntülerine dayanıyor. Ateşkesten sonra Gazze’ye giden New York Times muhabirleri Yousur Al-Hlou ve Neil Collier, hazırladıkları kısa belgeselde o videoları çeken Gazzeliler ile konuşup savaşın çarpıcı hikâyesini anlattılar.

ÇEVİRİ: Zeynep Sena Çomoğlu

- Advertisment -