Ana SayfaHaberlerDünyaAmazon, Hilton, KFC’nin aralarında olduğu şirketler Avrupa’daki 13 bin mülteciye iş sözü...

Amazon, Hilton, KFC’nin aralarında olduğu şirketler Avrupa’daki 13 bin mülteciye iş sözü verdi: 150 bin mülteciye iş bulunacak

ABD’de yoğurt üreticisi Chobani şirketinin sahibi olan Erzincanlı iş insanı Hamdi Ulukaya’nın kurduğu “Tent Partnership for Refugees”in Paris’te düzenlediği toplantıda, Amazon, Hilton, KFC’nin de aralarında olduğu şirketler, toplam 13 binin üzerinde mülteciye istihdam olanağı yaratacakları sözünü verdi. Amazon, tek başına 5 bin mülteciye iş vereceğini açıkladı. Personel bulma kurumları Adecco, ManpowerGroup ve Randstad da 152 bin mültecinin iş bulmasını sağlayacaklarını duyurdu.

ABD’de yoğurt üreticisi Chobani şirketinin sahibi Hamdi Ulukaya tarafından mültecilere istihdam sağlamak amacıyla kurulan “Tent Partnership for Refugees” Paris’te, Amazon, Hilton, Marriott International, ISS, Starbucks gibi büyük şirketlerden katılımcılarla bir toplantı düzenledi.

Toplantıda 40’tan fazla büyük şirket, önümüzdeki üç yıl içinde Ukrayna’dan ve diğer kriz bölgelerindeki ülkelerden gelen 13 bin mülteciyi istihdam etme sözü verdi. Amazon tek başına 5 bin işçiyi istihdam edeceğini açıkladı.

Personel bulma kurumları Adecco, ManpowerGroup ve Randstad da152 bin mültecinin iş bulmasını sağlayacaklarını duyurdu.

Accenture, Generali ve Indeed şirketleri ise yerinden edilmiş 86 bin kişinin iş bulmasına yardımcı olmak amacıyla eğitim verileceğini açıkladı.

- Advertisment -