Ana SayfaHaberlerAmedspor Başkanı Yıldırım: “Bursaspor Genel Kurul üyesi bizi beyaz toroslarla tehdit etti”

Amedspor Başkanı Yıldırım: “Bursaspor Genel Kurul üyesi bizi beyaz toroslarla tehdit etti”

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, 25 Eylül'de Diyarbakır’da oynanan Amedspor-Bursaspor maçı hakkında basın açıklaması yaptı. Maçta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı açan üç taraftar gözaltına alınmıştı. Yıldırım basın toplantısında Bursaspor Genel Kurul üyesi Cengiz Duman’ın “12 Şubat'ta takımı stadyuma getirmek için beyaz toroslarla konvoy yapalım. Onlar beyaz torosları iyi bilirler” şeklindeki Twitter mesajını da okudu.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, 25 Eylül’de Diyarbakır’da oynanan Amedspor-Bursaspor maçı hakkında basın açıklaması yaptı.  Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kameraların karşısına geçen Selahattin Yıldırım, maçtan 15 gün önce emniyet yetkilileriyle görüşerek maçın sorunsuz geçmesi için ortak çalıştıklarını söyledi.

Yıldırım, “Nitekim stadyumda 4 bin 800 resmi güvenlik görevlisi, 350 özel güvenlik görevlisi görev yapmıştır. Stadyuma giren ve çıkan her şey emniyetin aramasından geçmiştir. Hiçbir provokasyona mahal vermemek için herkes elinden geleni yapmıştır. Biz yönetim kurulumuzla elimizden geleni yaptık. Yalnız sosyal medyada tribünde açılanlardan dolayı kulübümüze linç kampanyası başlatılmıştır. Bu olayın kulübümüzle bir alakası, bilgisi ve ilgisi yoktur. Bu olayla alakalı Diyarbakır Valiliği gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu açıklamanın neticesinde de gözaltına alınan vatandaşlar bugün suç unsuru teşkil etmediği için serbest bırakılmışlardır. Biz kulüp olarak her zaman sporun ve siyasetin ayrı olması gerektiğini savunuyoruz” dedi.

Selahattin Yıldırım ayrıca bir Bursaspor Genel Kurulu üyesinin kendilerini tehdit ettiğini belirterek, “Bursaspor Genel Kurul üyesi ‘Stadyuma getirmek için beyaz toroslarla konvoy yapalım (demiş)” ifadelerini kullandı.

Yıldırım şöyle devam etti:

“Birçok mesaj adli vaka niteliğindedir. Toplumu kutuplaştıran, ayrıştıran, nifak tohumları seren bu zihniyete adli mercilerin müdahale etmesi gerektiğini düşünüyoruz ama biz sporun barış, kardeşlik, dostluk uğruna yapılması gerektiğini savunan bir kulübüz.”

Tehdit tweet’ini cep telefonundan gösterdi

Başkan Yıldırım, Bursaspor Genel Kurul üyesi Cengiz Duman’ın Amedspor’u tehdit eden tweet’ini cep telefonundan basın mensuplarına göstererek, “12 Şubat’ta takımı stadyuma getirmek için beyaz toroslarla konvoy yapalım. Onlar beyaz torosları iyi bilirler” mesajını okudu.

Yıldırım, bu haftaki Afyon deplasmanı için de şöyle konuştu:

“Ben burada tekrardan bir şeyin altını çizmek istiyorum. Biz bu hafta Afyon’a gidiyoruz bütün deplasmanlara gidiyoruz. Takımımızın, ekibimizin kılına zarar gelse kimse bu işin altından kalkamaz. Bence herkes aklını başına almalı itidalli davranmalı.” (Rûdaw)

- Advertisment -