Ana SayfaHaberlerAmedspor teknik direktörünün İstanbul’da okuyan 13 yaşındaki oğlunun sınıf tahtasına “Amed kapatılsın”...

Amedspor teknik direktörünün İstanbul’da okuyan 13 yaşındaki oğlunun sınıf tahtasına “Amed kapatılsın” yazıldı

Oynadığı çoğu maçta ayrımcı ve ırkçı saldırılara maruz kalan Amedspor’da aileler de benzer muamelelere maruz kalmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Amedspor teknik direktörü Ahmet Yıldırım’ın 13 yaşındaki oğlunun İstanbul’da devam ettiği okulda sınıf tahtasına “Amed kapatılsın” yazısı yazıldı. Yarınki (9 Ekim) Çorum maçından önce konuşan kulüp başkanı Selahattin Yıldırım: “Biz sadece Kürtlerin takımı değiliz. Biz bütün Türkiye'nin takımıyız.”

Diyarbakır takımı Amedspor’un deplasman maçlarında uğradığı ayrımcı ve ırkçı sataşmalar artık ailelerini de hedef almaya başladı.

Amedspor yarın (9 Ekim) Çorumspor ile Çorum’da karşılaşacak. Maçtan önce takımlarına yönelik saldırıları Rûdaw’a değerlendiren Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, kendilerine karşı geliştirilen kutuplaştırıcı, ötekileştirici tutumların artık son bulması gerektiğini söyledi.

Saldırı ve tehditlerin artık oyuncu ve teknik ekibin ailelerine kadar uzandığını ifade eden Yıldırım şunları söyledi:

“Bir futbol takımıyız, bir siyaset kurumu değiliz”

“Türkiye’de son birkaç haftadır takımımıza özel bir kutuplaştırma, bir ötekileştirme politikası ile başlayan bir süreç var. Tabii bu sürecin takımımız üzerinde çok olumsuz etkileri var. İşte gittiğimiz deplasmanlarda ırkçı söylemler, bizimle oynayan takımların sanki milli bir dava, milli bir maç havasına bürünmeleri, stadyumdaki tezahüratlar takımımızı hedefe koyan bir duruma doğru gidiyor. Tabii son dönemlerde bu iş takımımızdan çıkıp sporcularımızın, hocalarımızın kendilerine, ailelerine, eşlerine, çocuklarına tehdit boyutlarına kadar ulaştı. En son örneği de işte teknik direktörümüzün çocuğunun okulunda, tahtaya abuk sabuk cümleler yazma, çocuğa tehdit düzeyine varan söylemlerin söylenmesi bardağı taşıran son damla oldu. Tabii ki bunları kabul etmemiz mümkün değil. Sadece bizim değil Türkiye’de aklı selim, sporun dostlukla, barış kardeşlik ruhuyla oynandığını düşünen bütün herkesin kabul edebileceği şeyler değil. Tabii Türkiye’de bir kutuplaşma oluştu. Yani bu konu ile alakalı. Ama bunun haricinde takımımızı sahiplenen bir kesim de var ve biz sadece Kürtlerin takımı değiliz. Biz bütün Türkiye’nin takımıyız. Türkiye’nin tamamında bizi destekleyen taraftar kitlemiz var, bir camiamız var. Bu bizde daha fazla bir kenetlenme yaratıyor. Bunu dışarıda çok fazla hissetmeye başladık. Toplumun her kesiminden, siyasetin her kesiminden insanlar takımımızı sahipleniyor; çünkü bir futbol takımıyız bir siyaset kurumu değiliz. Biz spor yapmaya çalışıyoruz, bölgemizin çocuklarını, gençlerini sporla başarıya taşımayı amaçlayan bir kuruluşuz. Evet çok fazla kutuplaştıran söylemler var ama sahiplenen bir camia da oluşmaya başladı. Bu da bize umut veriyor.”

- Advertisment -