Ana SayfaHaberlerAmerikalılara yardım geldi: 1.9 trilyon dolarlık paket

Amerikalılara yardım geldi: 1.9 trilyon dolarlık paket

ABD Temsilciler Meclisi, 1929 Büyük Buhranı’ndan bu yana en büyük ekonomik yardım paketi olan Biden yönetiminin 1.9 Trilyon dolar tutarındaki pandemi acil yardım paketini onayladı. Paketin büyüklüğü İtalya’nın GSMH’sı kadar.

Cumhuriyetçilerin 211 oyla muhalefetine rağmen 1 Demokrat hariç 220 oyla kabul edilen paket, imza için Beyaz Saray’a gönderilecek.

Başkan Biden, paketin onaylanmasını Twitter hesabından “Yardım geldi” diye tweet atarak duyurdu

Büyük Buhran’dan bu yana ekonomiye enjekte edilen en büyük federal yardım  olan paketin, Biden tarafından Cuma günü imzalanması bekleniyor.





Oylama sonucu, Beyaz Saray’ın Twitter hesabından, “Büyük haber” diye duyuruldu. Ekonomiyi rahatlatıcı paket, “tarihi” olarak nitelendi.

Ekonomide dönüm noktası olması beklenen paketin onaylanmasıyla, pandemide işsiz kalan Amerikalılar için doğrudan nakit yardımı ve federal işsizlik sigortası ödemeleri ve koronavirüs aşılarını dağıtımı masraflarının karşılanmasının yanı sıra pandemi yüzünden zor durumda kalan okullar, eyaletler, kabile hükümetleri ve küçük işletmeler için de milyarlarca dolar kaynak sağlanmış oldu.





Acil yardım paketi Amerikalıların bedava ve daha hızlı aşılanmasına katkıda bulunacak.

Biden’ın ilk büyük yasama zaferi olan acil yardım paketini sayesinde, ABD’de bu yıl yoksulluğun üçte bir, çocuk yoksulluğunun da  yarı yarıya azaltılması öngörülüyor. Paket, kredilerinin arttırılması, gıda yardımı, kira ve ipotek yardımı da dahil olmak üzere bir dizi rahatlatıcı önlem  içeriyor.

- Advertisment -