Ana SayfaHaberlerDünya“Amerikancı darbe”nin Başbakan’ı Şerif’in Türkiye ziyareti başladı

“Amerikancı darbe”nin Başbakan’ı Şerif’in Türkiye ziyareti başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye gelen Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Beştepe’de resmî törenle karşılandı. Türkiye’deki iktidar medyası, Nisan ayında önceki Pakistan Başbakanı İmran Khan’ın parlamentoda güvensizlik oyu alması ve Şerif’in başbakanlığıyla son bulan hükümet krizine “Batı ve ABD destekli darbe” demişti. İktidara yakın pek çok isim Şerif’i hedef alıp Khan’ı destekleyen açıklamalar yapmış, AK Parti destekçisi sosyal medya hesapları “darbeye direniş” kampanyaları düzenlemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye davet ettiği Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’i Beştepe’de resmî törenle karşıladı.

Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile ortak basın toplantısının ardından konuk başbakan onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şerif’in bugün ve yarın gerçekleştireceği ziyarette ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik imkânlar üzerinde durulacak.

Şerif, Nisan ayında Pakistan parlamentosunda güvensizlik oyu alarak başbakanlığı düşen İmran Khan’ın yerine başbakanlığa seçilmişti.

Hükümete yakın gazeteciler ve etkin sosyal medya kullanıcıları, Pakistan’da hükümet krizi tartışmalarının başlamasıyla birlikte süreci “İmran Khan’a karşı Amerikancı darbe” olarak değerlendirmişti.

Hükümete yakın isimlerin Pakistan’daki hükümet kriziyle ilgili yorumlarından bir seçme:

Milliyet yazarı Zafer Şahin: “Darbeye direnmek çılgın Türklerin dünyaya bir armağanıdır. Pakistan’ın yanındayız”

24 TV GYY Murat Çiçek: “Bu Batı’nın Pakistan’a yönelik bir darbe girişimidir”

Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel: “Pakistan’da olan şey aslında üstü örtülü bir darbe”

Fuat Uğur: “Şu milyonluk mitingi görmeyen ‘haber’ televizyonlarımızı tebrik ediyorum”

Erem Şentürk: “İmran Han erken seçime gidemesin diye hükümetin yargı darbesiyle devrilmesi sonrası halk darbeye karşı sokağa çıktı”

AK Parti Milletvekili Ali Şahin: “Batı iktidarları devirmeyi açıktan yapmaya başladı”

Ulusal Kanal’a konuşan Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin şunları söyledi:

“Daha önce Batı birtakım hedef iktidarları devirmek istediğinde bunu çok daha derinlerde çok daha sessiz yapardı. Son zamanlarda çok açıktan yapılmaya başlandı. Ne ABD eski ABD, ne Türkiye eski Türkiye, ne Pakistan eski Pakistan.”

https://www.youtube.com/channel/UC6T0L26KS1NHMPbTwI1L4Eg?feature=emb_ch_name_ex

Diriliş Postası yazarı Murat Özer: “Pakistan’da olan darbedir”

Bazı sosyal medya hesaplarında ise “darbe”nin Khan’ın Erdoğan’la yakın ilişkilerinden kaynaklandığı iddia edilmişti.

Aralarında hükümet destekçisi etkin sosyal medya hesapları ve AK Parti yerel yöneticilerinin de bulunduğu bazı sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları:

- Advertisment -