Ana SayfaHaberlerAnalizANALİZ - İktidara yakın medyadan Erdoğan’a “Avrupa’da aşı ücretli” sansürü

ANALİZ – İktidara yakın medyadan Erdoğan’a “Avrupa’da aşı ücretli” sansürü

Erdoğan dün (2 Temmuz) Sakarya’daki açılış töreninde şöyle demişti:

“Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro, bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan bir kuruş aldık mı? Ve bize nasihat ettiler. ‘Ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın.’ Hayır. Biz halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyerek yola çıktık. Biz kim için varız? Halkımız için varız. Bütün bu vergiler kimden alınıyor? Halkımızdan. Tabii onun geri dönüşü nereye olacak? Gene halkımıza olacak.”

Konuşmanın bu bölümünü dün Anadolu Ajansı yazılı ve görsel olarak abonelerine geçti.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-07-03 18.24.27.png

Erdoğan’ın dünkü Sakarya temasları ve konuşmaları bugün iktidara yakın medyanın manşetlerindeydi. Gazeteler, Erdoğan’ın Sakarya’daki konuşmalarına içeride de tam sayfalarını ayırmışlardı.

Ama Sabah gazetesinin birinci sayfasında da içerideki tam sayfa ayırdığı Erdoğan haberinde de Avrupa’da aşının ücretli olduğuyla ilgili sözleri yoktu.

Yeni Şafak gazetesi de ne birinci sayfasında yer verdi Erdoğan’ın bu sözlerine ne de iç sayfalarında.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:yeni-safak-2021-07-03-RXpX-1.jpg

Akşam, Türkiye, Takvim gazeteleri de Erdoğan’ın Avrupa’da aşının ücretli olduğuna dair sözlerini birinci sayfalarında ve iç sayfalarında sansürlediler.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-07-03 19.08.52.png
Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-07-03 19.09.19.png

Erdoğan’ın bu cümleleri sadece iktidara yakın Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin iç sayfalarında haber metninin içinde verildi.

- Advertisment -