Ana SayfaANALİZLERANALİZ | TRT’nin yeni yönetimi: Fahrettin Altun TRT’ye damgasını vurdu

ANALİZ | TRT’nin yeni yönetimi: Fahrettin Altun TRT’ye damgasını vurdu

Erdoğan, 2017’den bu yana TRT’nin başında olan Bilal Erdoğan’ın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı İbrahim Eren’in görev süresini uzatmadı ve yerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcısı Zahit Sobacı’yı atadı. TRT’nin yeni genel müdürü, yeni yönetim kurulu başkanı ve iki yönetim kurulu üyesi Fahrettin Altun’un başkanlığını yaptığı İletişim Başkanlığı kökenli, diğer iki üye ise Altun’a yakın SETA’dan. Sabah yazarları Hilal Kaplan ve Meryem İlayda Atlas ile eski İBB Halkla İlişkiler Müdürü, AK Parti yöneticisi Atakan Yılmaz da TRT yönetimine girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’de genel müdür yardımcısı olarak TRT’nin yönetimine atanan ve 2017’de 36 yaşındayken TRT genel müdürü olan İbrahim Eren’ın 8 Temmuz’da dolan görev süresini uzatmadı ve TRT yönetimine yeni atamalar yaptı.

Eren, Kartal Anadolu Hatip Lisesi kökenli ve Bilal Erdoğan’ın yakın arkadaşıydı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan yeni TRT yönetimi listesinde tanıdık isimler çok.

TRT yönetimine atanan isimlerden dördü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, üçü SETA kökenli. Yani ortak özellikleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yakın olmaları.

Sembolik bir görev olan TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen 1982 doğumlu Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümünden bir ressam. Alanıyla ilgili olmayan TRT YK başkanlığına atanmasının sebebi ise 2020 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda Fahrettin Altun’un danışmanlığını yapması.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:IMG_0729-610x427.jpg
Ahmet Albayrak

TRT’de İbrahim Eren’in koltuğuna atanan Prof. Dr. Zahit Sobacı, SETA kökenli. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, akademik kariyerini de aynı bölümde yapmış. Medya alanında uzman değil. Son görevi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcısı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu başkanlığıydı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:DWkONrSXUAIB0K4.jpg
Zahit Sobacı

TRT Yönetim Kurulu’na atanan Doç. Dr. Oğuz Göksu 1989 doğumlu. İstanbul İletişim mezunu. Son  çalıştığı yer Gaziantep Üniversitesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı idi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-07-14 08.34.18.png

Algı Yönetimi, Erdoğan’ın Liderlik Kodları gibi kitapları var.

Yeni yönetim kurulu üyelerinden Mücahid Eker, Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’nda Fahrettin Altun’un başında olduğu Anlayış dergisinin eski editörlerindendi, daha sonra yine Altun’un SETA’dayken kurduğu Kriter dergisinde editörlük yapmıştı. Son pozisyonu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörlüğü’ydü.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-4.jpg
Mücahid Eker

Yönetim Kurulu üyelerinden Atakan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kökenli. 2002’de girdiği İBB’de 2014-2019 arası Halkla İlişkiler Müdürü’ydü. Son olarak AK Parti ARGE Başkanlığı’nda başkan yardımcısıydı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-07-14 08.41.14.png

TRT yönetimine giren Doç. Dr. Veysel Kurt, uluslararası ilişkilerci, SETA kökenli. Son olarak SETA’da Fahrettin Altun’a yakın isimlerin tasfiyesi sırasında SETA’dan ayrılmıştı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-5.jpg
Veysel Kurt

Yeni yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Bilgin. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu. Siyaset bilimci, SETA uzmanı, sık sık televizyon tartışmalarında görünen bir isim.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-7.jpg
Oğuzhan Bilgin

TRT yönetimine giren Meryem İlayda Atlas Çetin, Daily Sabah ve Sabah gazetesi yazarıydı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-9.jpg
Meryem İlayda Atlas

TRT yönetim kuruluna giren en dikkat çekici isim olan Hilal Kaplan, Sabah yazarı. Daha önce Taraf ve Yeni Şafak gazetelerinde yazarlık yapmıştı. 2016’de Başbakan Davutoğlu’na karşı yayınlanan Pelikan Bildirisi’yle adından bahsettirmişti. Boğaziçi Küresel adlı derneğin yöneticisi.

- Advertisment -