Ana SayfaHaberlerAnayasa Mahkemesi Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine itirazını reddetti

Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine itirazını reddetti

Anayasa Mahkemesi TBMM'de vekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başvurusunu reddetti.

Anayasa Mahkemesi, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle HDP tarafından yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti.

Mahkeme  oy birliği ile verdiği kararla konunun TBMM Başkanlığı’nın alanına girdiğine karar verdi. Bu kararla Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düştüğü kesinleşti.

Öte yandan haber ajanslarının, AYM’nin sanki Gergerlioğlu’nun bireysel hak ihlali başvurusunu reddettiği gibi yanlış bir bilgiyi abonelerine aktardığı görüldü.

Hukukçu Kerem Altıparmak attığı tweette bu yanlışlığı şöyle dile getirdi:

“Tüm uyarılara rağmen haber ajansları yanlış haber geçiyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında bugün verilen karar bireysel başvurusunun reddi kararı değil, vekilliğinin düşmesi hakkında yapılan iptal başvurusunun reddi kararı. Bireysel başvuru AYM önünde incelenmeye devam ediyor. Vekilliğin düşmesi ile ilgili iptal başvurusu bir bireysel başvuru değil. Ancak artık bu karar kesinleştiği için ayrıca vekilliğin düşmesine ilişkin verilen kararın da AİHM’e gitmesinin yolu açılmış oldu. Bireysel başvuru AYM’de vekillik düşmesi ise AİHM’de devam edecek.”

- Advertisment -