Ana SayfaHaberlerAndrew Tate'in Romanya'daki ev hapsi kaldırıldı, Bükreş’ten ayrılamayacak

Andrew Tate’in Romanya’daki ev hapsi kaldırıldı, Bükreş’ten ayrılamayacak

Romanya’da tecavüz ve insan kaçakçılığı ile suçlanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate hakkındaki ev hapsi kararı, sürmekte olan mahkemesi süresince kaldırıldı.

Geçtiğimiz Mart ayında ev hapsine alınan Andrew ve kardeşi Tristan hakkındaki iddianame Haziran ayında yayınlanmış, iki kardeş de suçlamaları reddetmişlerdi.

Yeni karara göre artık ev hapsinde tutulmayacak Tate kardeşler yaşadıkları Bükreş ve çevreleyen Ilfov bölgesinden ayrılamayacaklar.

Kardeşler taşındıkları takdirde yeni adreslerini polise bildirmekle yükümlü olacak.

Sanıkların ayrıca birlikte suçlandıkları iki Romanya vatandaşı, tanıklar, mağdur olduklarını söyleyen kişiler ve aileleriyle de görüşmesi yasak.

İki kardeş ilk olarak geçen Aralık ayında evlerinde gözaltına alınmışlar ve üç ay sonra da ev hapsine geçirilmişlerdi.

Haklarındaki iddianamede Tate kardeşlerin iki Romanyalı kadın işbirlikçileri ile birlikte 2021 yılında, Romanya, ABD ve İngiltere’yi de kapsayan insan kaçakçılığı işlerine girmek üzere bir suç şebekesi oluşturdukları söyleniyor.

İddianamede, Tateler tarafından sahte aşk ve evlilik vaadleriyle kandırıldıklarını söyleyen yedi kişinin de isimleri geçiyor.

Britanya ve ABD çifte vatandaşı bir kikboksçu olan Andrew Tate, 2016 yılında, bir kadına saldırıyor göründüğü bir videonun ortaya çıkması üzerine, Biri Sizi Gözetliyor İngiltere şovundan atılmıştı.

Tate sosyal medyada kötü ününü büyütmeye devam etti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınların da bir sorumluluğu olması gerektiğini yazdığı tweetinden sonra Twitter tarafından yasaklandı. Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra bu yasak kaldırıldı.

- Advertisment -