Ana SayfaHaberlerAnkara Belediyesi’nde İYİ Parti-CHP istifa krizi: “Mansur Yavaş’ın bilgisi yoktu”

Ankara Belediyesi’nde İYİ Parti-CHP istifa krizi: “Mansur Yavaş’ın bilgisi yoktu”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde grup kurabilmesi için İYİ Parti’ye geçen CHP’li dört üye, İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan ayrılmasının ardından. Mansur Yavaş’ın bilgisi olmadan İYİ Parti’den istifa etti. Habertürk’e konuşan ismi verilmeyen bir belediye yetkilisi istifaların “Mansur Yavaş’ın bilgisi dışında olduğunu ve Yavaş’ı zor durumda bıraktığını” söyledi.

İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan ayrılması nedeniyle yaşanan gerilim Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne de yansıdı.

Yerel seçimlerin ardından İYİP’in ABB Meclisi’nde grup kurabilmesi için İYİ Parti’ye geçen CHP’li dört üye, İYİ Parti’den istifa etti. 

BirGün’ün haberine göre, iki ABB Meclisi üyesi ile iki ilçe belediye meclis üyesi ile başlayan istifaların devamı gelecek.

İstifalardan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bilgisi olmadığı, partiden de başkanlığa bilgi verilmediği öğrenildi.

“İstifalar Yavaş’ı zor durumda bıraktı”

Habertürk’ten Fevzi Çakır’a konuşan bir ABB yetkilisi, Mansur Yavaş’ın bilgisi dışında olan istifaların, Yavaş’ı zor durumda bıraktığını söyledi.

Haberde adı verilmeyen ABB yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Başından beri açıklamalarımız ve duruşumuz net olmasına rağmen takınılan bu tavır güven sorununu ortaya koyuyor. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmeden önce bilgi verilmesine ve onay alınmasına rağmen yapılan bu açıklamanın ‘gitmeyin’ anlamına geldiği ve görüşmenin iptal edilmek istendiği muhakkaktır. Yine Başkanımızın bilgisi dışında meclis üyesinin istifa ettirilmesi de Sayın Mansur Yavaş’ı kent yönetiminde zor durumda bırakan bir hamledir. Bilgimiz dışında yapılan bu hamleler ve açıklamalar artık Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine zarar verecek boyuta ulaştı. Buradaki amacın bir araya gelinmesi ve ülkemiz için olumlu bir girişimde bulunulması iken takınılan bu tavrı anlamakta güçlük çekiyoruz.” 

- Advertisment -