Ana SayfaHaberlerAnkara Emniyeti’nde Ayhan Bora Kaplan soruşturması: İki üst düzey ismin de aralarında...

Ankara Emniyeti’nde Ayhan Bora Kaplan soruşturması: İki üst düzey ismin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan davasıyla bağlantılı olarak Ankara Emniyeti’nde başlatılan soruşturmada görevden alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Emniyeti Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile Ankara Emniyeti Organize Suçlar Şubesi’nde görevli komiser Ufuk Gültekin’in de arasında olduğu 7 kişi tutuklandı.

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in, hükümet üyeleri aleyhinde ifadeye vermeye zorladıkları iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyeti’ndeki görevlerinden alınan emniyetçilerin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı.

Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından “yargı görevini yapanı etkileme”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları gerekçe gösterilerek tutuklama istemiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, sekiz şüpheli hakkında TCK’nın 316. maddesinde tarif edilen suç açısından, şüphelilerden elde edilen dijital materyalin incelenmesine ve diğer delillerin toplanmasına devam edildiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Soruşturma dosyası kapsamında şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 316. maddesinde düzenlenen ‘suç için anlaşma’ suçu yönünden delillerin toplanılmasına ve var ise müsnet suça iştirak eden diğer faillerin tespiti için araştırmalara devam edilmektedir. Nitekim soruşturmanın gelinen aşamasında dosyada yer alan şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelenmesi, HTS analiz raporlarının düzenlenmesi ve MASAK verilerinin incelenerek rapor haline getirilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bahsi geçen olgu ve delillerin dosyaya kazandırılmasından sonra mezkur suç yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca ayrı bir hukuki değerlendirme yapılacaktır.”

- Advertisment -