Ana SayfaHaberlerANKARA KULİSİ: Altun’u savunurken Kalın’ı kızdıran gizemli troll videosunu sildi

ANKARA KULİSİ: Altun’u savunurken Kalın’ı kızdıran gizemli troll videosunu sildi

İktidara destek veren profesyonel çekim videolarıyla ünlenen @Busralsall adlı bir hesaptan paylaşılan videoda, muhalefetin neden İbrahim Kalın’la değil de Fahrettin Altun’la uğraştığı sorgulanıyordu. Videoda Kalın ve Altun “Ağa”nın iki “maraba”sı olarak tanımlanıyor, Altun “’Ağa’nın rızasına en muvafık iş yapanı, ona en sadık olanı, düşmanlarını öz düşmanı gibi bileni” olarak gösteriliyordu.

Dün (19 Ağustos) akşam üstü saat 17:00 sularında sosyal medyada yayımlanan bir video Cumhurbaşkanlığı kulislerini hareketlendirdi.

İktidara destek veren profesyonel çekim videolarıyla ünlenen @Busralsall adlı bir hesaptan paylaşılan videoda, son günlerde muhalefet liderlerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik eleştirilerine cevap verilirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Altun kıyaslanıyor ve “Peki neden İbrahim Kalın değil de Fahrettin Altun?” diye sorulup, şöyle cevap veriliyordu:

“Ağayı (Erdoğan) dövemeyen marabasını dövermiş, kabul. Ama hangi marabasını? Herhalde rızasına en muvaffık iş yapanını, ona en sadık olanını, düşmanlarını öz düşmanı gibi bilenini.”

Fakat dün akşam üstü paylaşılan video, sosyal medyada iktidar yanlısı hesaplarda yayılmaya başladıktan bir süre sonra silindi. 

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre videonun silinmesinin arkasında İbrahim Kalın’ın bu videodan rahatsız olması var.

Peki, Cumhurbaşkanı Sözcüsü, bu videodan neden rahatsız oldu?

40 bin takipçili @Busralsall adlı hesapta iktidarı hararetle destekleyen videoları çeken genç kız kim? Neden böyle videolar çekiyor? 

Pelikan grubuna yakın isimsiz bir sosyal medya fenomeni

Bu hesap, geçtiğimiz Nisan ayında oluşturulmuş. Kısa sürede yayımladığı videolarla 40 bin takipçiye ulaşmış. 

AK Parti milletvekilleri, iktidara yakın gazeteciler ve Melih Gökçek tarafından sık sık paylaşılan hesabın RT’lediği hesaplar ise şunlar: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun, TC İletişim Başkanlığı, Pelikan olarak bilinen Boğaziçi Küresel Merkezi’ne bağlı @Yekvucutcom, @FetoGercekleri hesapları, Hilal Kaplan, Selman Öğüt ve Tuğrul Selmanoğlu.

Gerçek ismi, soyadı, ne iş yaptığı bilinmeyen genç kız, @Busralsall hesabındaki bilgilere göre mimar. 

Yayımladığı videoların arka plan ve görüntü kalitesi, bunların profesyonel bir çalışmanın ürünü olduğunu gösteriyor. 

Öfkeli bir üslubun kullanıldığı videoların  içeriklerinde çoğunlukla enerji yatırımları ve ekonomi ile ilgili rakamlar yer alıyor. 

Hakaretler ediyor, ağdalı bir dille konuşuyor

Genç kızın, o yaştaki birinden beklenmeyecek eski kelimeler ve üslup kullanması da dikkat çekici.

Örneğin 18 Nisan’da paylaştığı bir videoda Fahrettin Altun’un evine üç maaş girdiği iddialarına cevap veren genç kız şöyle diyor:

“Fahrettin Hoca, iletişim profesörü bir akademisyen değil sadece, aynı zamanda medyacı ve düşünce kuruluşu yöneticisi. İlmi ve tecrübesinden ötürü devletin en üst makamının halkla ilişkilerini tesis etmek için mükellef olmuş.” 

28 Mayıs’ta yayımladığı videosu ise sosyal medyada oldukça popüler olmuştu.  

Videoda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı savunan @Busralsall, Albayrak’ı eleştirenlere “domuz”, “köpek” gibi ifadelerle hakaret etmişti: 

“Adam damat olduğu için değil, zehir gibi bir kafa olduğu için bakan. Domuz gibi biliyorsunuz bunu, ama küresel finans çetesinin köpeğisiniz işte. Eskisi gibi TL ile kemik gibi de oynayamıyorsunuz. Hatta yemeye kalktığında da boğazınızda kalıyor. Geriye size ‘damat, damat’ diye havlamak kalıyor.”

15 Ağustos’ta dolardaki yükselişe rağmen ülke ekonomisinin neden iyi olduğunu ise şöyle anlatmıştı: 

“Siz bir ülke ekonomisinin dolar üzerinden değerlendirilemeyeceğini bilmiyor musunuz? Bir ülkede kriz olduğu zaman o ülkenin tatil beldeleri, plajları dolu olamaz kardeşim. Kriz koşullarında insanlar harcamalarını kısıtlar, bizde konut talebi patladı. Devlet insanlara ev alabilecekleri ucuz finansman kaynağı sağladı. Ekonomisi bitti dediğiniz ülke bugün Akdeniz’de, Karadeniz’de doğal gaz arıyor, kendi insansız hava aracını yapıyor. Bugün Akdeniz’de oyun kurucu pozisyonunda.”

Son videoda ne demişti? 

@Busralsall’in sildiği son videosunda İbrahim Kalın’ı öfkelendirdiği söylenen ifadeleri ise şöyle: “Fahrettin Altun kim? Bürokrat. Evet, en üst düzey bir bürokrat, ama sonunda sadece bir bürokrat. Yani hükümet eden vaziyette değil. Cumhurbaşkanı ne vazife veriyorsa onu ifa eden bir memur. Tıpkı İbrahim Kalın gibi… Buna rağmen sanki bir siyasetçiymişçesine muhalefet görüyor. Hem de ana muhalefet partisi tarafından, absürt değil mi? Hem de ne absürt! Çünkü mesela Kalın açıklama yaptığında kimse ona yaptığı açıklama üzerinden muhalefet etmiyor. Neden? Açıklamayı kendi namına yapmıyor da ondan. Bu kadar basit, bu kadar net. Açıklamasında muhalefet edilecek bir husus gören de adresi biliyor.” 

- Advertisment -