Ana SayfaHaberlerAnkara’da ‘görevden affını isteyen üst düzey bürokrat’ muamması sürüyor

Ankara’da ‘görevden affını isteyen üst düzey bürokrat’ muamması sürüyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın “Son zamanlarda gündeme çok gelen, zaman zaman eleştirilen bir kurumun sürekli hedef gösterilen başkanının istifa ettiği” iddiasını gazeteciler Murat Yetkin ve İsmail Saymaz da teyit etti. Yetkin’e göre akla gelen ilk iki isim TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer. Saymaz bu ismin TÜİK Başkanı Dinçer olduğunu Ankara’dan iki kaynağına onaylattığını yazdı. Dinçer ise Dünya gazetesine konuştu: "Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur… Benim 84 milyona karşı sorumluluğum var.”

Habertürk yazarı Fatih Altaylı 18 Ocak tarihli yazısında Ankara’da bir istifanın gerçekleştiğini duyurmuş ve istifanın şu an için bekletildiğini de belirtmişti.

Altaylı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçtiğimiz günlerde çok ama çok önemli bir istifa gerçekleşti. Türkiye’de son zamanlarda çokça gündeme gelen, hatta zaman zaman çok da eleştirilen bir kurum vardır. Bu kurumun başında da sürekli hedef olan bir isim. Yeni yılın ilk günlerinde bu kurumun başındaki bu isim bağlı olduğu üst makama istifasını verdi. Üst makam da zaten istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu. Ne zaman açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum. Ama bu istifa gerçek.”

https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3316835-bakmayin-istifa-dedigime

Yetkin: Akla ilk gelen isimler Kavcıoğlu ve Dinçer

Gazeteci Murat Yetkin, 19 Ocak’ta YouTube kanalından yaptığı yayında şöyle dedi:

“Gazeteci Fatih Altaylı’nın önemli bir kurumun başındaki ismin istifasının ‘bir ay daha bakalım’ diye kabul edilmediği haberi üzerine akla ilk gelen isimlerden birisi Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, diğeri de TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer oldu Ankara kulislerinde.

“Ancak Kavcıoğlu’nun zaten AK Parti adına milletvekilliği yapmış, siyasi bir kişilik olması nedeniyle üzerinde daha çok yorum yapılan isim Dinçer.

“Tabii istifası bekletildiği söylenen isim bir bakan ya da Beştepe’den biri isim de olabilir ama akla ilk gelen ekonomi oluyor mevcut durumda.”

Saymaz: “İki kaynaktan doğrulattım, istifa eden isim TÜİK Başkanı Dinçer”

Gazeteci İsmail Saymaz da Halktv.com.tr’de yazdığı köşe yazısında edindiği bilgilere yer verdi.

Saymaz şunları söyledi:

“Önce Fatih Altaylı yazdı. Bir süredir eleştirilerin hedefi olan kurum başkanının istifasını verdiğini ileri sürdü. Ardından Murat Yetkin, iki isimden söz etti. Biri Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu. Diğeri ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer. Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım. İddiaya göre ‘affını’ isteyen isim, TÜİK Başkanı Dinçer’miş. TÜİK’in yıllık enflasyon oranını yüzde 36 olarak açıklaması, Beştepe’de tepki çekmiş. Dinçer’in makamında sayılı günlerinin kaldığı söyleniyor.”

https://halktv.com.tr/makale/dun-guvercini-vurdular-bugun-serceyi-bogazliyorlar-661136

Dinçer: “Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur”

Öte yandan, kulislerde istifa edeceği iddiası konuşulan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer dün (20 Ocak) Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş’a konuştu.

Dinçer şunları söyledi:

“Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek… Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?

“Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur; yani başkanın kim olduğunu boş verin. Siz sanıyor musunuz ki TÜİK’te enflasyon hesaplamasıyla ilgili birimde çalışan yüzlerce arkadaşım ortaya koydukları orandan çok farklı bir açıklama yapılmasını sineye çeker, hiç sesini çıkarmaz.

“TÜİK yıllardır enflasyonu hesaplanandan düşük açıklayacak ama orada çalışan hiç kimse bunu eşine, dostuna, bir basın mensubuna söylemeyecek. İstatistiki verilerden söz ediyoruz; devlet sırlarının muhafaza edildiği bir kurumdan değil!

“Bir hesaplamanın yanlış yapıldığını söylemek, ileri sürmek başka bir şey; hesaplamanın doğru yapılıp açıklanan oranın çarpıtıldığını söylemek başka bir şey! İlkini ileri sürebiliriz, eleştirilecek yönler bulabiliriz; muhtemelen vardır da. Ama ikinci; çok iddialı bir yaklaşım. Bunu da iddia edebiliriz ama arada bir de düşünelim; ‘TÜİK nasıl bir kurum ki hesapladığı doğru oranları hiç sızdırmadan yıllardır gizlemeyi başarıyor’ diye…”

https://www.dunya.com/kose-yazisi/tuik-baskani-dincer-84-milyona-karsi-sorumlulugum-var/646388

- Advertisment -