Ana SayfaHaberlerMSB: "Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatlarında 22 hedef imha edilmiştir"

MSB: “Irak’ın kuzeyine yapılan hava harekatlarında 22 hedef imha edilmiştir”

Milli Savunma Bakanlığı, saat 19.00'da Irak'ın kuzeyine hava harekatları yapıldığını duyurdu: "Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 4 Ekim 2023 saat 19.00’da hava harekâtları icra edilmiş,Toplam 22 hedef imha edilmiştir." Hava harekatları öncesinde Yaşar Güler, Hakan Fidan, Ali Yerlikaya, Metin Gürak ve İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığı'nda toplantı yaptı. Irak Savunma Bakanı Mohammed Al Abbasi'nin de yarın Türkiye'ye geleceği ve Güler ile görüşeceği açıklandı. Fidan ve Güler, Pazar günü Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısıyla ilgili, "Suriye ve Irak’taki PKK tesisleri meşru hedef" vurgulu açıklamalar yapmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, saat 19.00’da Irak’ın kuzeyine hava harekatları yapıldığını duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle:

“PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarını etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 4 Ekim 2023 saat 19.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 22 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

Irak Savunma Bakanı Türkiye’ye geliyor

Irak Savunma Bakanı Mohammed Al Abbasi’nin yarın Türkiye’ye geleceği açıklandı. Al Abbasi, Ankara’da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile biraraya gelecek.

Hava harekatı öncesi güvenlik bürokrasisi toplandı

Hava harekatlarının yapılmasından önce güvenlik bürokrasisi Milli Savunma Bakanlığı’nda kritik bir toplantı yapmıştı.

Toplantıya Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katılmıştı.

Resim

Güler: “Suriye ve Irak’ta PKK’nın tüm tesis ve faaliyetleri, bundan sonra da meşru hedefimiz”

Güler, Pazar günü Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hedefleyen terör saldırısıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yayımlanan açıklamasında şunları söylemişti:

“Malumunuz olduğu üzere, Pazar günü İçişleri Bakanlığımızın önünde bir terör saldırısı oldu. Kahraman polislerimiz bu girişime anında karşılık vererek 2 teröristi de etkisiz hâle getirdi. Bu vesileyle, yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, tüm İçişleri Bakanlığı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca hain teröristlerce Kayseri’de şehit edilen Mikail Bozlağan kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır, asil milletimize başsağlığı diliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bizim terör karşısındaki tutumumuz, ilk günden beri değişmeden aynı esaslarla devam ediyor. İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda 2 teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye’den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi.

Öncelikle Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir.”

Fidan: “Artık Suriye ve Irak’taki PKK/YPG’ye ait tüm yapılar meşru hedef”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün yaptığı açıklamada Pazar günkü saldırının ardından Irak ve Suriye’deki PKK/YPG hedeflerinin meşru hedef olduğunu söylemişti:

“Bu son olaydan sonra 2 teröristin Suriye’den geldikleri, orada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün alt yapı, üst yapı, enerji tesisleri güvenlik güçlerimizin topyekün meşru hedefidir.”

- Advertisment -