Ana SayfaHaberlerAnkara’nın ortasında güpegündüz işlenen suikastın failleri hâlâ belirsiz

Ankara’nın ortasında güpegündüz işlenen suikastın failleri hâlâ belirsiz

30 Aralık günü Ankara Çukurambar’da öğle saatlerinde motosikletli bir saldırganın silahlı saldırısı sonucu öldürülen bir önceki Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in failleri aradan geçen iki güne rağmen bulunamadı. Ankara Valiliği’nin gözaltına alındığını iddia ettiği faillerden biri serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı ve Emniyet’in cinayetle ilgili sessizliği sürüyor. Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a göre saldırı talimatının arkasında Suriye’de savaşan Türkmenlere yardım için Türkmen Dağı’na silahlı Ülkücüleri gönderen ve İstanbul-Maltepe-Gülsuyu'nda çeteleşen bir ekip var. Sinan Ateş'in eşi: "Eşimin şehit edilmesinden bugüne gerek sosyal medyada gerekse bazı internet sitelerinde yer alan katil arayışlarının, hedef göstermelerin kimseye bir faydası yoktur."

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara Çukurambar’da motosikletli bir saldırganın açtığı ateş sonucu başından vurulup hayatını kaybetti.

Ateş’in cenazesi memleketi Bursa’da defnedildi. Cenazeye MHP’den ve Ülkü Ocakları’ndan kimse katılmadı. Aynı şekilde yine MHP ve Ülkü Ocakları tarafından Ateş’in öldürülmesine dair bir açıklama yapılmadı, baş sağlığı mesajı yayımlanmadı.

3 gözaltı

Ankara Valiliği, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan kişilerin isim soyisimleri açıklanmadı.

Gazeteci Timur Soykan, E.C.Ç. adlı bir kişinin saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını iddia etti.

Daha sonra Emniyet’ten yapılan açıklamada E.C.Ç.’nin olayla ilgisi olmadığı ve gözaltına alınan isimler arasında bulunmadığı açıklandı.

Demirağ: “Azmettirenler kriminal çeteyi taşeron olarak kullanmıştır”

Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren kişileri öğrendiğini iddia eden Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ şöyle söyledi:

“Sinan Ateş suikastı siyasi cinayettir. Azmettirenler kriminal çeteyi taşeron olarak kullanmıştır. Bunu ‘Adli vaka’ diye yutturmaya kalkışabilirler. Polisin üzerinde yoğun baskı iddialarını ciddiye almalıyız.”

“Bir dönem Türkmen Dağına giden daha sonra İstanbul-Maltepe-Gülsuyu’nda çeteleşen bir ekip var. Başlarında ‘Dado’ isimli biri var. Doğukan Yardak… Yurt dışında firari. Polisin elinde bir Dado daha var. Muhtemelen ördek…”

“Tetikçi Eray Özyağcı da firari. Vedat Balkaya – motoru kullanan – polisin elinde konuşmaya başladı. İrtibatlılar Hakan Saraç, Suat ve Zekeriya da yardım-yataklıktan gözaltında.”

“İlk ifadede ‘Dado ayaklarına sıkın demişti’ diye konuşan zanlının irtibatlar konusunda fazla bilgisi yok.”

“Olay yerinden motosikletle Gölbaşı’na gidip orada kendilerini bekleyen araç ile İstanbul’a gitmeyi planladıklarını söyledi. Ancak tetikçi Eray Özyağcı Gölbaşı buluşmasına gitmedi. Ve firari.”

“Şu anda siyasi uzantısına ulaşmak zor görünüyor. HTS kayıtları ve diğer irtibatlarla gerçekler ortaya mutlaka çıkacak! Takipçisi olacağız!”

Demirağ’ın tweetlerinden birine yanıt veren eski Ülkü Ocakları Bölge Başkanı Mehmet Ağ ise Demirağ’ın bahsettiği Doğukan adlı kişinin saldırı ile alakasız biri olduğunu, isim benzerliği olduğunu iddia etti.

“Yanlış isimleri yazıyorsun yavuz abi, ben ülkü ocakları eski bölge başkanı mehmet ağ, seninle çok eski tanışıklığımız var, yazdığın doğukan yardak isimli şahsın alakası yok bu konuyla, doğukan ları karıştırıyorsun , suçsuz insanları hedef göstermek yanlış oluyor.”

“Katil arayışlarının, hedef göstermelerin kimseye bir faydası yoktur”

Sinan Ateş’in sosyal medya hesabından, ailesi adına eşi Ayşe Ateş imzasıyla yapılan açıklamada, “Eşimin şehit edilmesinden bugüne gerek sosyal medyada gerekse bazı internet sitelerinde yer alan katil arayışlarının, hedef göstermelerin kimseye bir faydası yoktur. Sosyal medya bir hüküm yeri değildir. Devletimiz, suçluları tespit edecek ve gereken cevabı verecek güçtedir” ifadeleri yer aldı.

Ayşe Çelik, ailenin acısına saygı gösterilmesi çağrısı yaptı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

- Advertisment -