Ana SayfaHaberlerGündemAntalya sahillerindeki 8 cesedin ardından... Kıbrıs kıyısında sır ölümler

Antalya sahillerindeki 8 cesedin ardından… Kıbrıs kıyısında sır ölümler

Antalya'da 6 günde sahile 8 ceset vurmasının ardından bir benzer olay da Kıbrıs'ta yaşandı. KKTC sahillerine bir ay içinde 3 kişinin cansız bedeni vurdu. Cansız bedenlerin Avrupa'ya ya da Güney Kıbrıs'a gitmek için Akdeniz’e açılan düzensiz göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.

Antalya sahillerinde altı günde 8 ceset bulunması Türkiye’nin gündemine oturmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’de paniğe sebep olan olaylar için bölgedeki göçmen geçişleri ve deniz yoluyla yapılan tehlikeli yolculukları işaret etti.

Antalya’da sahile vuran cesetler gündemini korurken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerine bir ay içinde üç kişinin cansız bedeni vurdu.

KKTC sahillerinde 8, 14 ve 22 Ocak tarihleri olmak üzere toplamda üç kişinin cansız bedeni bulundu. İlk ceset, 8 Ocak’ta yerel saatle 13.15 sıralarında Bafra Oteller Bölgesinde kayalıklar üzerinde bulunurken, çürümeye başlamış olan cansız bedenin bir kadına ait olduğu belirtildi.

İkinci ceset, ise 14 Ocak’ta Dipkarpaz’da bulundu. KKTC Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 09.30 sıralarında Dipkarpaz’daki Piknik Burnu Mevkiinde kayalıklar üzerinde bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğu ifade edildi.

Üçüncü ceset, 22 Ocak’ta Dipkarpaz’ın Şelonez bölgesi olarak bilinen Güney Sahil şeridinde bulundu. Polis, cesedin bir kadına ait olduğunu belirtti. Cansız bedenlerin kimlik teşhisi henüz yapılamazken, soruşturma devam ediyor.

Cansız bedenlerin Avrupa’ya ya da Güney Kıbrıs’a gitmek üzere Akdeniz’e açılan düzensiz göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

- Advertisment -