Ana SayfaHaberlerDünyaAntisemitik ve ırkçı yorumları nedeniyle sözleşmeleri iptal edilen Kanye West artık milyarder...

Antisemitik ve ırkçı yorumları nedeniyle sözleşmeleri iptal edilen Kanye West artık milyarder değil

Geçen hafta yaptığı antisemitik yorumlar nedeniyle Instragram hesabı kapatılan, Kanye West Ekim ayında da polis şiddetiyle öldürülen George Floyd’un yüksek dozdan öldüğünü, köleliğin bir tercih olduğunu söylemişti. Antisemitik ve ırkçı yorumları nedeniyle Kanye West’in sözleşmeleri bir bir iptal ediliyor. Adidas’ın 250 milyon dolarlık reklam anlaşmasının iptal etmesiyle Kanye West’in malvarlığı 1 milyar doların altına düştü. Böylece West, milyarder listelerinden çıkarıldı.

2020 yılında bağımsız başkan adayı olan, bipolar teşhisi konduğu iddia edilen ve tuhaf açıklamalarıyla tepki çeken rap şarkıcısı Kanye West’in sözleşmeleri iptal ediliyor. Kanye West geçen hafta sosyal medya hesabından “siyahların da Yahudi olduğunu” belirtmiş, antisemitik yorumları nedeniyle kınanmıştı. Daha öncesinde ise “Black Lives Matter” hareketine tepki olarak “White Lives Matter” yazılı t-shirtlerle Paris Moda Haftası’na ekibiyle birlikte katılmış, polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd’un yüksek doz uyuşturucudan öldüğünü iddia etmiş, köleliğin bir tercih olduğunu söylemişti ve bu nedenle siyahlardan tepki çekmişti.

Bu sözleri nedeniyle Kanye West’in Instagram hesabı kapandı, birçok şirket ve marka sponsorluk sözleşmelerini iptal etmeye başladı. Adidas markasının 250 milyon dolarlık sözleşmesini iptal etmesiyle birlikte Kanye West’in beklenen malvarlığı 1 milyar doların altına düştü, böylece ABD’li şarkıcı milyarder listelerinden çıkarıldı.

- Advertisment -