Ana SayfaHaberlerAP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Kavala ile görüştü; Dışişleri ve Adalet...

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Kavala ile görüştü; Dışişleri ve Adalet Bakanlığı’na teşekkür etti

2 Aralık’taki Cumartesi Anneleri’nin 975. Hafta eylemini izlemek için Türkiye’ye gelen AP Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor bugün Silivri Cezaevi’nde tutuklu iş insanı Osman Kavala ile görüştü. Görüşmeyi X hesabından duyuran Amor: “Az önce Osman Kavala ile Silivri cezaevinde tanıştım. Ne kadar olağanüstü bir insan. Bu toplantıyı kolaylaştırdıkları için Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür etmek istiyorum.”

AP üyesi Nacho Sanchez Amor, AP Türkiye Daimi Raportörü sıfatıyla 2 Aralık’tan bugüne Türkiye’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Amor, son olarak bugün Silivri Cezaevi’nde tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından bir paylaşımda bulunan Nacho Sanchez Amor, görüşme için Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür etti:

“Az önce Osman Kavala ile Silivri cezaevinde tanıştım. Ne kadar olağanüstü bir insan. Bu toplantıyı kolaylaştırdıkları için Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür etmek istiyorum. Bu açıklığın, AB’nin son dönemde Türkiye’ye ilişkin Ortak Tebliği bağlamında Türkiye – AB ilişkilerde yeni bir dönemin işareti olmasını umuyorum.”

- Advertisment -