Ana SayfaHaberlerDünyaArabistan’da kraliyet düğünü: Haşimi ailesine Sudayri ailesinden gelin geldi

Arabistan’da kraliyet düğünü: Haşimi ailesine Sudayri ailesinden gelin geldi

Ürdün Kralı Abdullah’ın 28 yaşındaki oğlu Prens Hüseyin, 29 yaşındaki Suudi Arabistanlı mimar Rajwa Al Saif ile Amman’daki görkemli düğünle evlendi. Düğün için Ürdün’de resmi tatil ilan edildi. Düğüne Biden’in eşi Jill Biden, Prens William ve eşi Kate ile birlikte dünyadaki kraliyet ailelerinin mensupları katıldı. Ürdün’ün yeni prensesi olan Rajwa’nın annesi Suudi Arabistan kraliyet ailesinin mensuplarının geldiği Sudayri ailesinden ve veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın kuzeni.

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Kraliçe Rania’nın dört çocuğundan en büyüğü olan 28 yaşındaki Veliaht Prens Hüseyin, Suudi Arabistanlı mimar Rajwa Al Saif ile hayatını birleştirdi.

Amman’da bulunan Zahran Sarayı’ndaki düğün nedeniyle ülkede resmi tatil ilan edildi.

Çiçeği burnunda gelin Al Seif, Lübnanlı tasarımcı Elie Saab imzalı zarif beyaz bir gelinlik, Veliaht Prens Abdullah ise askeri üniformasını giydi.

Nikah törenine ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi First Lady Jill Biden, İngiltere Prensi William ve eşi Kate ile Katar, Belçika, İspanya, Danimarka, Hollanda ve Japonya kraliyet ailelerinin üyeleri katıldı.

- Advertisment -