Ana SayfaHaberlerGündemArif Sağ Kılıçdaroğlu’na “aday olma” dedi, Alevi dernekleri cevap verdi: Belediye...

Arif Sağ Kılıçdaroğlu’na “aday olma” dedi, Alevi dernekleri cevap verdi: Belediye sanatçısı kimliğine bürünenlerin beyanları esas alınmamalı. Pirimizin yanındayız”

Eski CHP milletvekili, sanatçı Arif Sağ, Kılıçdaroğlu’na 5 Kasım’daki CHP Kurultayı’nda yeniden genel başkanlığa aday olmamaya çağıran mektup yazdı. Sağ’ın mektubuna bazı Alevi derneklerinden tepki geldi: “Bazı halk ozanı, sanatçı, politikacı, aşiret ağası, kamu görevlisi şahıslar ‘Alevi Kanaat Önderi’ tanımı içerisinde Alevi inancına mensup CHP Genel Başkanı, Kureyşan Ocağı Evladı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asla tasnif etmeyeceğimiz beyanlarda bulunmaktadır. Alevi kamuoyu olarak dün olduğu gibi bugün de Pirimizin, oy verdiğimiz siyasi liderin yanındayız. ‘Alevi kanaat önderi’ kimliği çatısı altında halk ozanlığından Belediye Sanatçısı kimliğine bürünen kişilerin beyanlarının esas alınmaması gerektiğini arz ederiz.”

Sanatçı ve eski CHP milletvekili Arif Sağ’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Aleviler adına seslenen bir mektup yazarak 5 Kasım’daki CHP Kurultayı’nda yeniden genel başkanlığa aday olmamaya çağırdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü’deki yazısında Sağ’ın mektubunun özetini yayımladı ve Sağ’dan “Aleviler için bir kanaat önderi” diye bahsetti.

Sağ, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Bu siyasi yarışın, temsil ettiğiniz değerlere ve toplumumuza zarar vereceğini düşünüyorum ve bir yoldaşınız olarak kendimi, böyle bir yarışta olmamanız gerektiğini söyleme sorumluluğunda hissediyorum. Şimdi size yakışan partimizin yenilenerek büyümesine liderlik etmektir. Güvenli limana taşıdığınız partimizin yeni rotasını çizmeleri için gençlere el vermenizdir.”

Alevi dernekleri: “Pirimizin, oy verdiğimiz siyasi liderin yanındayız”

Sağ’ın mektubuna ve mektubunun “Alevi kanaat önderi” denilerek sunulmasına bazı Alevi derneklerinden tepki geldi.

Bazı Alevi oluşumlarının ortak açıklaması olarak yayımlanan metinde Kılıçdaroğlu’na “Alevi kamuoyu olarak dün olduğu gibi bugün de Pirimizin, oy verdiğimiz siyasi liderin yanındayız” ifadeleriyle destek verildi.

Alevi derneklerinin açıklaması şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında ve dahi gazeteciler tarafından çokça dillendirilen bir olay hakkında hakkımız olan kelamı dillendirme vakti geldiği kanaatine varmış, durum hakkında beyanlarımızı cümle canlara arz ederiz.

Bazı halk ozanı, sanatçı, politikacı, aşiret ağası, kamu görevlisi şahıslar ‘Alevi Kanaat Önderi’ tanımı içerisinde Alevi inancına mensup Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Kureyşan Ocağı Evladı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asla tasnif etmeyeceğimiz beyanlarda bulunmaktadır.

Alevi kamuoyu olarak dün olduğu gibi bugün de Pirimizin, oy verdiğimiz siyasi liderin yanındayız. Bugün inancı beyan alınarak yapılan açıklamalar, toplumsal baskı yaratmaya çalışma gayeleri açık ve nettir. Bu anlamda sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi tercihleri yalnız kendisini ve siyasi mecmuayı ilgilendirirken sürekli ‘Alevi kanaat önderi’ kimliği çatısı altında halk ozanlığından Belediye Sanatçısı kimliğine bürünen kişilerin beyanlarının esas alınmaması gerektiğini arz ederiz.

Biz buradayız, Bin yıldır olduğu gibi de pirimiz ceddimizi asla yalnız bırakmayız. Kimse de kanaat önderimiz diyerek bizim adımıza karar alamaz, karar verici olamaz. Aşk Olsun.” 

Ortak açıklamanın altında imzası olan Alevi oluşumlarından Baba Mansur Ocağı Vakfı, açıklamaya kendilerinin katılmadığını duyurdu.

- Advertisment -