Ana SayfaHaberlerArınç istifa etti: 'Doğru sözden vazgeçmeyeceğim'

Arınç istifa etti: ‘Doğru sözden vazgeçmeyeceğim’

AK Parti kurucularından, 22. dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, üyesi olduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etti. Erdoğan’ın “fitne ateşini yakmakla” suçladığı ve İttifak ortağı Bahçeli’nin bugün (24 Kasım) ağır sözlerle yüklendiği Arınç, Erdoğan’la görüşmesinin ardından istifa ettiğini açıkladı: "Hayatım boyunca doğru söz, doğru ilke, dürüstlük ve vicdanımın sesi rehberim oldu. Bu yüzden çok bedel ödedim ama asla vazgeçmedim. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğim."

Arınç, Twitter hesabından istifasıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Arınç, Erdoğan’la görüştüğünü, onun da istifasını onayladığını söyledi.

İstifaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından da bir açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda, “Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç’ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul  edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Bu arada, Arınç’ın istifasını duyuran İletişim Başkanlığı’nın ilk paylaştığı, “görevinden affını talep etmiş” tweetini “görevinden ayrılmayı talep etmiş” cümlesiyle değiştirerek yeniden paylaştığı ortaya çıktı.

AK Parti’den istifa etmedi

Bülent Arınç’ın istifa metninde sadece Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiği ifade edilirken, kurucularından olduğu AK Parti’den istifa etmediğinin altı çizildi.

- Advertisment -