Ana SayfaHaberler''Arkadaşım ve rakibim, keşke bugün hiç gelmeseydi''

”Arkadaşım ve rakibim, keşke bugün hiç gelmeseydi”

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki İsviçreli efsane tenisçi Roger Federer, 23-25 Eylül tarihlerinde Londra'da düzenlenecek Laver Cup'ta son kez korta çıkacak. Federer: ‘’Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım’’ İspanyol Rafael Nadal: "Sevgili Roger, arkadaşım ve rakibim. Keşke bugün hiç gelmeseydi. Benim için ve eminim ki tüm dünya sporu için üzücü bir durum.’’

İsviçreli tenisçi Roger Federer, gelecek hafta düzenlenecek Laver Cup’ın ardından kariyerini noktalayacağını açıkladı. Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki Federer, emeklilik kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

“Çoğunuzun bildiği gibi, son üç yıl sakatlıklar ve ameliyatlarla geçti. Formda bir şekilde dönmek için çok çalıştım. Ancak vücudumun kapasitesini ve limitlerimi biliyordum. Son zamanlarda bana verdiği mesaj çok değerliydi. 41 yaşındayım. 24 yılda bin 500’den fazla maç yaptım. Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım. ALondra’daki ATP turnuvası Laver Cup benim son turnuvam olacak. Gelecekte yine tenis oynayacağım ancak bu kesinlikle Grand Slam’ler veya turnuvalar olmayacak”

​​8 kez şampiyonluk yaşadığı Wimbledon’ı tek erkeklerde en çok kazanan sporcu olan Federer, son şampiyonluğunu 36 yaşında 2018 Avustralya Açık’ta elde etmişti. İlk kez 2004 yılında dünya klasmanının 1 numarasına yükselen Federer, toplam 310 hafta zirvede kalarak bu alanda rekor kırmıştı. Sırp tenisçi Novak Djokovic, geçen yıl bu rekorun yeni sahibi oldu.

Grand slam turnuvalarında 22 şampiyonluğu bulunan İspanyol Rafael Nadal ile 21 kez kupaya uzanan Djokovic, bu süreçte “en çok grand slam kazanan erkek sporcu” listesinde Federer’in üstüne çıktılar. Nadal, Federer’e şöyle veda etti:

“Sevgili Roger, arkadaşım ve rakibim. Keşke bugün hiç gelmeseydi. Benim için ve ve eminim ki tüm dünya sporu için üzücü bir durum. Sizinle bunla yıl paylaşmak, saha içi ve dışında pek çok harika an yaşamak bir zevk ve aynı zamanda bir onur ve ayrıcalıktı. Gelecekte birlikte paylaşacak daha çok anımız olacak. Birlikte yapacak çok şeyimiz var. Eşin ve çocuklarınla mutluluklar diliyorum.”

- Advertisment -