Ana SayfaHaberlerArtan intiharlar üzerine konuşmak da ‘ihanet’ kapsamına girmek üzere…

Artan intiharlar üzerine konuşmak da ‘ihanet’ kapsamına girmek üzere…

Ekonomik kriz ve koronavirüs pandemisinin yarattığı olumsuz koşullardan kaynaklanan intiharlar artıyor. İktidar partisi temsilcilerinin ve “AK troller”in hedefinde ise intiharları gündeme getiren muhalefet var.

Geride bırakılan notlardan koronavirüs pandemisi ve ekonomik krize bağlı olduğu anlaşılan intiharlar artarken, muhalefet iktidarın hareketsiz kalmasından şikâyetçi.

DEVA lideri Ali Babacan:

“Ülkemizde yoksulluk dert olmaktan çıktı diyenlere soruyorum: 7 vatandaşımız neden intihar etti?”

CHP sözcüsü Faik Öztrak:

“Ülke trol aklıyla yönetiliyor diyoruz, haklı çıkıyoruz. İnanabiliyor musunuz, bu Altun trole saçmalıklar üretsin diye milletin parasıyla 25 katlı bina tahsis ettiler. Sarayın çocukları eğleniyor. Millet açlıktan intihar ediyor!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın:

“Geçilmeyen köprülerin, uçulmayan havaalanlarının ücretleri hazineden ödeniyor.

“Kapalı olan tuhafiye, kırtasiye, züccaciye esnafı feryat ederken, aynı şeyleri de satan zincir marketler bayram ediyor. Siftah yapamayan esnafımız #intihar ediyor! Adaletiniz bu mu?”

Avukat Gülden Sönmez:

“Dün, Mersin’de kokoreççi, İzmir’de kahvehane işletmecisi, Antakya ve Diyarbakır’dan Kardeşlerimiz intihar etti.  Devlet, Siyasi Partiler ve STK’lar acil çözüm üretmeli.  Her birimiz ise, siyasetin ötekileştirmesini reddederek aramızda çok ciddi bir dayanışma sağlamalıyız.”

İktidar temsilcisi veya iktidara yakın isimlerin gündeminde ise, intihar vakalarını gündeme getirip hükümeti eleştiren muhalefet vardı.

“Bunun üzerinden de hükümete havlıyorlar!”

Malatya AK Parti Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Leyla Keleş, artan intiharlar nedeniyle iktidarın ekonomi politikalarını eleştirenlere hakaret etti. “Komşusu intihar edene kadar haberi olmayan Müslüman, intihar ederken videosunun çekip paylaşıyor. Bunun üzerinden de hükümete havlıyor!” diye yazan Keleş, intihar eden kişiler için tepki gösterenlere, “Bir gün 100 TL borç verdin mi?” ifadesini kullandı.

“İntihar haberleriyle hükümet halkı hiç düşünmüyormuş gibi bir algı yaratılıyor”

AK Parti Büyükçekmece ilçe yönetim kurulu üyesi Fevzi Gökmen ise muhalefetin tutumunu eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

“Bu haber tabii ki muhalefet tarafından hiç paylaşılmıyor ve çok üzücü intihar haberleriyle hükümet halkı hiç düşünmüyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Oysa Kovid-19 Salgını Desteklerinin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası içindeki oranlarında Türkiye 1. sırada.”

“Muhalefetin cesetlerin üzerinde tepinmesi üzücü”

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen, Diriliş Postası gazetesi köşe yazarı Tuğrul Selmanoğlu ise Türkiye’deki intihar sayısının Almanya ve Japonya’dan az olduğunu söyleyerek muhalefeti eleştirdi.

Selmanoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de bugün 7 kişi intihar etmiş. Bu tabiki üzücü. Bizim muhalefetin siyasi rant amacı ile o cesetlerin üzerinde tepinmesi de üzücü. Almanya’da bugün 25 kişi, Japonya’da 35 kişi intihar etti… (kaynak: UNO uluslararası intihar istatistikleri) Bilin istedim.”

- Advertisment -