Ana SayfaHaberler“Artık İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı”

“Artık İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı”

Hakan Fidan, Kahire’de konuştu, İsrail için ABD’yi sert sözlerle eleştirdi: “İsrail’in yaptığı her türlü kötülüğü Amerika’nın arkadan süpürmeye çalışması, hafifletmeye çalışması kabul edilebilir bir pattern olmaktan çıkmıştır. Biz bu oyunda oynamıyoruz. Artık İsrail’in tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değildir.”

Mısır’ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısında İsrail ve ABD’ye sert sözlerle yüklendi:

“Olay şöyle bir patterne dönmeye başladı. İsrail öldürmeye başlıyor. Mısır’a geliyorlar, bize geliyorlar. Aman söyleyin savaşa girmesinler. Tamam.

“Sonra İsrail, Şam’da İran’ın büyükelçiliğini Şam’da vuruyor. Sonra bize geliyorlar, Mısır’a geliyorlar. Aman müdahale edin. Şimdi İsrail, Hamas’ın liderini şehit ediyor. Aynı şekilde geliyorlar, aman…

“Arkadaşlar artık bu sürdürülebilir bir pattern değil. Biz bu oyunda oynamıyoruz artık. İsrail’in yaptığı her türlü kötülüğü Amerika’nın arkadan süpürmeye çalışması, hafifletmeye çalışması kabul edilebilir bir pattern olmaktan çıkmıştır. Artık tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değildir.”

- Advertisment -