Ana SayfaHaberler“Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım"

“Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım”

Erdoğan Lütfü Türkan için konuştu: “Başında bir bayan genel başkanın olduğu bu partide bir şehidimizin bacısına küfredilmesi karşısında genel başkan bayanın buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamasının bir bölümünde İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de küfür ettiği görüntülerin ve Türkkan’la ilgili daha eski bazı konuların yer aldığı bir video izleterek şunları söyledi:

“Kardeşinin gencecik bedeni PKK terör örgütü tarafından paramparça edilen bir şehit yakının feryadını, onun namusuna, şimdi açıyorum bacısına en ağır hakaretleri, küfürleri yaparak bastırmaya çalışmak, her şeyi bir kenara bıraktık insanlığa sığmaz.

“Şehitlik makamının değerini kavrayamamış olmanın ötesinde insanlıktan da nasibini almamış bu siyasetçi müsveddesinin milletvekili sıfatına da o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur.

“Partinin grup başkanvekilliğinden veya genel başkan yardımcılığından ayrılması bu iş için bir çıkış yolu değildir. Artık sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında yerinin olmaması lazım.

“Kaldı ki başında bir bayan genel başkanın olduğu bu partide bir şehidimizin bacısına küfredilmesi karşısında genel başkan bayanın buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir.

“Sadece bir kamu bankası olan Ziraat Bankası’na 36 milyon dolar şu anda borcu olan ve henüz bu borcu temizleyememiş olan bu kişi aynı zamanda Kocaeli’nde biliyorsunuz yine devlete ait arazileri işgal etmiş ve yine bu işgal sebebiyle de çok ciddi sıkıntılar yaşanmıştı.

“Şimdi buradan kadın STK’lara sesleniyorum. Peki ey kadın STK’lar siz ne iş yapıyorsunuz? İlla sizin örgütüne ait bir bayana, bir kadına küfredilirse, hakaret edilirse o zaman mı ayağa kalkacaksınız? Bir şehidimizin bacısına küfredildiği zaman, hakaret edildiği zaman niçin sokaklara dökülmüyorsunuz? Neden bunun hesabını sormak için yollara çıkmıyorsunuz?

“İlgili ilgisiz her konuda kadın hakları diye ortalığı birbirine katanların şehidimizin kız kardeşine yönelik bu iğrenç saldırı karşısında derin bir sessizliğe gömülmesini de hafızalarımıza nakşediyoruz.

“Ana muhalefetin başı, bu nedir bu? Şehidimizin bacısına yapılan bu saldırıyı acaba siz nereye kadar görmekten geleceksiniz? Hani siz kadın haklarını savunuyordunuz?

“Her kim bu ülkede bir daha İstanbul Sözleşmesi diye başlayan bir cümle kurarsa ona en başta ve en çok kendi adlarını sapkın ideolojik amaçları uğruna istismar ettiği için kadınlarımız tepki göstermelidir.

“Bingöl’deki edepsizliğin sonuna kadar takipçisi olacak, bu şahsın milletvekilliğinin sonlanması dahil en ağır bedelleri ödemesi için siyasi ve hukuki tüm imkanları kullanacağız.”

Elektrik faturalarında TRT payı kalkıyor

“Avrupa’da doğalgaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğalgazı yaklaşık 150 dolardan veriyoruz.

“Bu yıl elektriği maliyetinin neredeyse yarısı düzeyinde bir faturayla vatandaşlarımıza vererek, 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık.

“Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Hem enerji sektöründeki kurumların dengelerini bozmayacak hem vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla bu küresel enerji krizini yönetmeyi sürdüreceğiz.”

- Advertisment -