Ana SayfaVİDEO HABERAsansör faciasında kızını kaybeden baba: "Devlet kızıma 25 gün bakamadı, devlete inancımı...

Asansör faciasında kızını kaybeden baba: “Devlet kızıma 25 gün bakamadı, devlete inancımı kaybettim”

Aydın’da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak hayatını kaybeden Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın, 1 hafta önce de yurtta asansörde kaldığı ortaya çıktı.

Kızı Zeren’in geçen hafta annesine yurtta asansörde kaldığını anlattığını söyleyen baba Akın Ertaş, “Geçen hafta annesine asansörde kaldığını söylemişti. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın” dedi. Ertaş’ın cenazesinin bugün öğlen İstanbul’un Pendik ilçesi Kurtköy Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın’da, KYK yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci Zeren Ertaş’ın ailesini hastanede ziyaret etti. Vali Canbolat ile görüşen acılı baba Akın Ertaş, “Sonuna kadar gidelim, bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi. Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı” dedi.

Yurt müdüründen öğrencilere: Korkuyorsan binme asansöre

Aydın’daki asansör faciası birçok şehirde gençler tarafından düzenlenen eylemler ile protesto ediliyor.

Protestoların gerçekleştiği Sinop Seyyid İbrahim Bilal KYK Yurdu öğrencilerine konuşan yurt müdürünün açıklaması ise tepki çekti:

“Korkuyorsan, çakılacağını düşünüyorsan binme o zaman asansöre.”

- Advertisment -