Ana SayfaHaberlerAstrolog Meral Güven gözaltına alındı

Astrolog Meral Güven gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Fenerbahçe mucize bir şekilde şampiyon olacak’ sözleriyle gündeme gelen astrolog Meral Güven hakkında, Galatasaray’ın Konyaspor’u 3-1 yenerek şampiyon olmasının ardından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ilgili olarak soruşturma başlattı. Güven gözaltına alındı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven’in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak, TCK’nın 216. maddesi kapsamında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan dolayı re’sen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İlerleyen saatlerde Meral Güven, hakkında re’sen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Polisin adresinde gözaltına aldığı Güven, emniyete götürüldü.

Öte yandan AA’nın aktardığına göre Meral Güven’in, “tehdit ve hakaret”ten iki olmak üzere, “kişilerin huzur ve sükununu bozma”, “kasten yaralama”, “kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma” ile “taksirle yaralama” suçlarından toplam altı kaydı olduğu belirlendi.

Bu arada astrolog Meral Güven gözaltına alınmadan önce yeni bir açıklama yaptı. Güven kendisine iftira atıldığını ve itibar suikastına uğradığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyuna duyuru;

Şahsım adına ilk ve son açıklamadır.

Kendi şahsi yapmadığım paylaşımlar yüzünden üzerime iftira attınız. Benim adıma açılan fake hesaplar ile itibar suikasti yaptınız. Yetmedi ölmüş çocuğuma, yedi sülaleme ağza alınmayacak hakaretler ettiniz.

Yetmedi 80 yaşındaki bunak çıktı spor programında bana neler dedi. Dayanacak sabrım kalmadı. Dün gece yaşanan şahsım adına küfürlü canlı yayınım siz Fenerbahçe taraftarı yüzünden beni doldurmanız yüzünden oldu. Pişmanım.

Bu saatten sonra adıma açılan her türlü fake hesabın her türlü itibar suikastine adalet karşısında cevap vereceğim. Avukatım Prof. Halil Durmuş ile iş birliği yapmaktayım.”

- Advertisment -